Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ayasofya da Sanal Ziyarete Açıldı

Sanal ortamda gezilebilen müze ve tarihi eserlerin sayısı ızla artıyor. Artık Ayasofya Müzesi, sanal ortamda da gezilebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaretçiler, Bakanlık web portalı üzerinden Ayasofya Müzesi'ne sanal gezinti yapabilecekler.

haber7.com
Ayasofya da Sanal Ziyarete Açıldı

anal ortamda gezilebilen müze ve tarihi eserlerin sayısı ızla artıyor. Artık Ayasofya Müzesi, sanal ortamda da gezilebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaretçiler, Bakanlık web portalı üzerinden Ayasofya Müzesi'ne sanal gezinti yapabilecekler. Müzenin tüm bölümlerinden 360 derece panorama çekimler yapılarak hazırlanan bölümde, müzenin, girişinden üst kata kadar bütün bölümleri detaylarıyla görülebiliyor.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi için de benzer bir çalışma yapıldığı ve yakın zamanda faaliyete geçeceği bildirildi.

-''Sanal gezinti''-
Bakanlık web portalında ''Sanal Gezinti'' bölümü de ziyaretçilere açıldı. Bölümde, Anadolu Medeniyetleri, Aphrodisias, Ayasofya, Çorum, Denizli Hierapolis Arkeoloji müzeleri gibi birçok müzenin yanı sıra Ağrı İshak Paşa Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Topkapı Sarayı ile Aya İrini Kilisesi, Beyazıt Camii, Dikilitaş Sultanahmet Camii, Fatih Camii gibi cami, kilise ve manastırlar gezilebiliyor.

Bölümde ayrıca, Beyazıt Meydanı, Kız Kulesi, Ortaköy Meydanı, Perge Tiyatrosu, Pierre Loti Tepesi, Yerebatan Sarnıcı ve Yoros Kalesi gibi özel mekanların görüntüleri de sunuluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayasofya-da-sanal-ziyarete-acildi_53781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!