Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ayasofya’da Bir Tahribat Daha

Camiye dönüştürülen Ayasofya’nın İmparatorluk Kapısı’ndan parçaların koparılmasının ardından bu kez de tarihi yapının içindeki su haznesinin kapağının kırıldığı ve içine ayakkabıların konulduğu görüldü.

yapi.com.tr
Ayasofya’da Bir Tahribat Daha

Müze statüsü kaldırılarak camiye dönüştürülen İstanbul’un simge yapılarından Ayasofya’da tarihi ve kültürel değerler zarar görmeye devam ediyor. İmparatorluk Kapısı’ndan parça koparılması hafızalardaki yerini korurken, bu kez de tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını gösteren bir fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı.

BirGün’de yer alan habere göre; bir sosyal medya kullanıcısı tarafından 26 Nisan’da yapılan ve bugün gündem olan paylaşımda, tarihi su haznesinin kapağının kırıldığı ve içine ayakkabıların konulduğu görülüyor. Haznenin etrafında da ayakkabılar bulunuyor.

Sosyal medya kullanıcısı söz konusu görseli, “Bu fotoğrafı dün gece (24 Nisan) saat 22.43'te Ayasofya Camiinde çektim, Osmanlı'dan kalma su haznesinin kapağını kırıp içine ve yanına ayakkabılarını koymuş insanlar, kimsenin umurunda değil bu durum, yardıma ihtiyacı var.” notuyla paylaştı.

Tahribata tepki gösteren Sanat Tarihi Derneği ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Güvenlik görevlilerinin bu tür uygulamalara engel olamaması Ayasofya ve diğer tarihi camilerde Sanat Tarihçisi ve Koruma Uzmanı istihdamının yapılmasını gerekli kılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yurttaşların tepkisini çeken konuyla ilgili olarak henüz resmi kurumlardan bir açıklama yapılmadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayasofyada-bir-tahribat-daha_190531.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!