Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ayvalık’ta Talan Hazırlığı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Alibey (Cunda) Adası’nda yaklaşık 20 dönümlük Hazine arazisinin satışı için çalışma başlatıldı. Uygulamaya tepki gösteren çevreciler, talanı durdurmak için hukuksal mücadele vereceklerini söylerken, çalışmanın 2B düzenlemesine hazırlık için yapıldığını savundular.

Cumhuriyet Ege
1 Ayvalık’ta Talan Hazırlığı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Alibey (Cunda) Adası’nda yaklaşık 20 dönümlük Hazine arazisinin satışı için çalışma başlatıldı. Uygulamaya tepki gösteren çevreciler, talanı durdurmak için hukuksal mücadele vereceklerini söylerken, çalışmanın 2B düzenlemesine hazırlık için yapıldığını savundular.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışı için Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip, Ayvalık’ta saha çalışmasına başladı. Edinilen bilgiye göre yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, Maliye Bakanlığı tarafından arazinin bedeliyle ilgili açıklama yapılacak.

Alibey Adası Ortunç Koyu bölgesindeki Hazine’ye ait 20 dönümlük arazinin de, 2/B kapsamında satılacağı öne sürüldü. Bugün etrafı kızılçamlarla kaplı alan 10 yıl önce çıkan orman yangınında zarar görmüştü. Arazi üzerinde herhangi bir ağaçlandırma çalışması yapılmamasına karşın, doğa kendini yeniledi. Alanda şimdi genç fidanlar yükseliyor.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içerisinde yer alan ve 1 derece doğal SİT statüsündeki arazinin satış işlemlerinin başlatılması çevrecileri ayağa kaldırdı. Ayvalık Kent Konseyi ve Çevre Derneği Başkanı Nuray Özer, Türkiye’nin en büyük Tabiat Parkı’nın Ayvalık’ta olduğunu belirterek, “Yakılarak veya yok sayılarak her ne şekilde olursa olsun zeytin, çam ağaçları ve endemik bitkilerle kaplı bu alanın 1 santimetrekaresinin bile satışına, yapılaşmaya açılmasına asla razı değiliz. Ayvalık Kent Konseyi ve Çevre Derneği olarak bu konudaki kararlı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizimle aynı fikirde olan tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Erken uygulama

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol da, “2B adı altındaki talan tasarısı, yasalaşmadan uygulamaya girdi. Bunda da şaşılacak birşey yok. AKP iktidarı 2002’den beri sürekli satıyor. Ancak biz Cunda’mızın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. CHP olarak halkımızla elele verip talan ve yağmanın önüne geçeceğiz” diye konuştu.

Bu arada ilçeye bağlı Akçapınar köyünde, yurttaşlar tarafından 10 yıl önce fıstık çamıyla ağaçlandırılan 53 dönüm araziyle ilgili de, 2B kapsamında fiyat tespiti yapıldığı bildirildi. Köylüler, tedirgin oldukları gelişmeleri yakından izlediklerini söylediler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayvalikta-talan-hazirligi_81115.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Bunun böyle olacağını bilmiyen var mıydı sanki fakat bizim koyunlaştırılan milletimizden kimi gördüğü halde görmemezlikten gelerek kimi banane bana dokunmıyan yılan misali tavır içinde olunca meydan dayılara kaldı. Hakim savcıları da ayarladın mı yedi sülalen ve teşkilatın artık sırtı yere gelmez.. a benim kör milletim kendinizi yakıyorsunuz ama bizleri de yakıyorsunuz. Tam manasıyla işimiz allaha kaldı. ama o öyle büyük bir allahtır ki onu kandırdıklarını sananları yüzüne tokatını ergeç vuracaktır. GÖMEÇ -KARAAĞAÇ DAN MİMAR Deniz KANSU denizkansu@hotmail.com YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!