Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Azap Gölü'nde Bitişin Rengidir

Söke’deki Azap Gölü’nde, hızla yayılan ve ‘mavi ve yeşil alg’ olarak bilinen zehirli bakteriler nedeniyle hayat sona eriyor. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) üyeleri, yetkilileri göreve çağırarak, göldeki suyun kesinlikle kullanılmaması ve hayvanlara içirilmemesi gerektiğini belirtip, kansere neden olabileceği uyarısında

Radikal Gazetesi
Azap Gölü'nde Bitişin Rengidir

Söke’deki Azap Gölü’nde, hızla yayılan ve ‘mavi ve yeşil alg’ olarak bilinen zehirli bakteriler nedeniyle hayat sona eriyor. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği  (EKODOSD) üyeleri, yetkilileri göreve çağırarak, göldeki suyun kesinlikle kullanılmaması ve hayvanlara içirilmemesi gerektiğini belirtip, kansere neden olabileceği uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda toplu balık ölümleriyle gündeme gelen ve Ege Bölgesi’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Azap Gölü, önlem alınmadığı için yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Gölde inceleme yapan EKODOSD üyesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Kesici, alg patlamasının gölün kirliliğinin göstergesi olduğunu vurguladı:

“Tatlı su kaynaklarının her tarafını bitkilerin istila ettiği gölün geri kazanımı çok zor.  Mavi-yeşil alg istilası, sonun başlangıcıdır.  Bu suların hiçbir canlıya içirilmemesi ve buralardan yakalanan balıkların yenmemesi, suyunun tarımda kullanılmaması gerekir.  Bu bakteri karaciğer kanseri gibi birçok hastalığa zemin hazırlar.”

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/azap-golunde-bitisin-rengidir_80269.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!