Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bağışlar Toplanırsa Dağ Tıraşlanacak

Önündeki dağ yüzünden Zonguldak Çaycuma Havaalanı'nda tek bir tarifeli sefer bile yapılamadı. Büyük uçakların sefer yapabilmesi için işadamlarının maddi desteğiyle havaalanı önündeki Bostancılar Dağı 'küçültülecek'.

Milliyet Gazetesi/Önay YILMAZ
Bağışlar Toplanırsa Dağ Tıraşlanacak

önemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından 1999'da açılan, ancak önündeki dağ yüzünden tek bir tarifeli sefer bile yapılamadan 2000'de kapanan Zonguldak Çaycuma Havaalanı'na büyük yolcu uçaklarının sefer yapabilmesi için yanı başındaki Bostancılar Dağı tıraşlanacak.

Dağın tıraşlanabilmesi için yardım kampanyası başlatan Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, "Bölgedeki işadamlarından gerekli olan araçları ücretsiz temin ettik. Sadece 1 milyon YTL olarak hesaplanan yakıt giderleri için de yardım kampanyası başlattık" dedi.

Mart ayında yapılacak
Dağın 235 metre yüksekliğinde olduğunu, 160 kodundan 50 koduna kadar kısmının da üçgen şeklinde tıraşlanacağını anlatan Erkmen, şöyle konuştu:
"Küçük uçaklar rahatlıkla havaalanımıza iniş kalkış yapabiliyor. Mayıs ayında küçük tarifeli seferler başlayacak. Mart ayında da dağın tıraşlanma işini planlıyoruz. Pistin uzatılması durumunda havaalanına Airbus ve Boeing gibi büyük uçaklar da iniş kalkış yapabilecek."

Zonguldak Çaycuma Havaalanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından kapatıldıktan sonra Zonguldaklı işadamlarının katılımıyla oluşturulan Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş. tarafından 25 yıllığına kiralandı ve 2007 yılının ağustos ayında 110 kişilik küçük uçak trafiğine açıldı. Havaalanında 2008 Haziranında da Öger Tur'un Düsseldorf-Zonguldak arası direkt uçak seferleri düzenleyeceği belirtildi.

Zongulldaklı iş adamları devrede
Bostancılar Dağı'nın tıraşlanmasının ihaleyle 5-6 milyon YTL'ye yapılabileceğini kaydeden Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, "Zonguldaklı işadamlarının araç ve iş makinesi yardımı yapabilecekleri taahhüdü üzerine yalnız bu makinelerin akaryakıtı karşılanarak iş bitirilebilecek. Gereken akaryakıt ücreti 1 milyon YTL. Şu anda pistin uzunluğu 1830 metre. En az 2 bin 400 metreye getirilmesi gerekiyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bagislar-toplanirsa-dag-tiraslanacak_59835.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!