Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Bahribaba Parkı'na Yapılsın"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde kent gündeminde yer alan ve belediyeye yöneltilen bazı eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, İzmir'e bir mega müze kazandırılması konusundaki çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerini söyleyerek, "Müzenin Konak'taki Bahribaba Parkı veya civarında yapılmasına ilişkin

Yeni Asır Gazetesi
"Bahribaba Parkı'na Yapılsın"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde kent gündeminde yer alan ve belediyeye yöneltilen bazı eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, İzmir'e bir mega müze kazandırılması konusundaki çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerini söyleyerek, "Müzenin Konak'taki Bahribaba Parkı veya civarında yapılmasına ilişkin hazırlıkları önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a teklif olarak sunacağız" dedi.

Çalışmalar sürüyor

26 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirdiği yoğun program sonrasında allerjiyle birlikte üst solunum yolları rahatsızlığına yakalanan ve doktorların bir süre "kesin istirahat" verdiği kaydedilen Kocaoğlu, bu nedenle Bakan Günay'ın geçtiğimiz pazar günkü İzmir programına da katılamadığını belirtti. Kocaoğlu, bu yüzden mega müzeyle ilgili çalışmalarını Bakan Günay'a iletme fırsatı bulamadığını söyledi. Kocaoğlu, "Sayın Bakanımızla birlikte, İnciraltı'nın planlanması ve mega müze yeri arama çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bahribaba Parkı ve civarında müze yeri ve yapımı için yaptığımız çalışmayı önümüzdeki günlerde arz edeceğiz. Kendilerine, göreve geldiği günden bu yana İzmir için yaptığı çalışmalardan dolayı özellikle teşekkür ediyoruz" dedi.

Otopark sorunu

Kültürpark Yeraltı Otoparkı konusundaki eleştirileri de yanıtlayan Kocaoğlu, "Bu otopark, diğer tüm otoparklarımızdan farklı olarak planlandı ve çalıştırılmasına kararı verildi. Burada, kentin merkezine gelecek ve Kültürpark'taki çeşitli etkinliklere katılacak hemşerilerimizin 5 saatlik süreler içinde yararlanması hedeflendi. 24 saat süresiz araç bırakmak, tarifeyle zorlaştırılarak kısıtlanmaya çalışıldı. Amaca yönelik kullanım için böyle bir düzenleme yapmaya mecburduk" dedi. Öte yandan 26 Ağustos kapısından Cumhuriyet Kapısı'na, oradan da Mürselpaşa Bulvarı'na kadar uzanan kaldırım düzenlemelerinin, araçların otoparka yönlendirilmesiyle bir ilgisi bulunmadığını da belirten Kocaoğlu, "Otopark trafiği de göz önüne alınarak yapılan düzenlemelerimizde, bazı bölgelerde park yasağı getirilmiştir. Trafik akışını sağlamak için yapılan bu çalışmalarımızın, kamuoyu tarafından bu şekilde algılanarak anlayışla karşılanacağını umuyorum" şeklinde konuştu.

Yeni stad

Türkiye'nin evsahipliği için aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için İzmir'e kazandırılacak yeni stad konusunda da bilgi veren Kocaoğlu, "Karşıyaka'da yapılması öngörülen bu stad yerini zaten 1/25 binlik planlarda belirlemiştik. Milli Emlak Müdürlüğü ilgili çalışmalar yapılacak ve bu alanda federasyonun çizdireceği proje uygulanacaktır. Yeni planlama çalışmalarına başlamak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden gelecek bilgiyi bekliyoruz" dedi. Kocaoğlu, İzmir Kongre ve Turizm A.Ş. tarafından düzenlenen toplantıya, rahatsızlığı nedeniyle katılamadığını ve bu konuda eleştirilmeyi hak etmediğini de söyledi. Kocaoğlu, EXPO 2020 ile ilgili olarak ise, "2015 yılı için yola çıkarken, İnciraltı'nda sağlık turizmi merkezi kurma ve İzmir'i bir sağlık kenti yapma hedefimizi dünyaya duyurmuştuk. Bu projemizi yapmadan, en azından İnciraltı'nın planlamasını bitirmeden çıkacağımız yeni bir EXPO yolculuğunda, elimizin çok güçlü olmayacağını düşünüyorum" dedi.

İzmir programında açıklamıştı

Geçtiğimiz pazar gününü İzmir'de geçiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kente kazandırılmasını hedefledikleri ve "mega müze" olarak nitelendirilen Ege Medeniyetler Müzesi ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Bakan Günay, "Ege Bölgesi'ne yakışacak, içinde uygarlıkları temsil edecek bir müze için yer bakıyoruz. Müzenin yapılacağı yer İnciraltı da olabilir. Yer konusu halledildiği zaman hamen çalışmalara başlayacağız. Müzeyi kısa zaman içinde yatırım programına alırız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahribaba-parkina-yapilsin_72842.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!