Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Bakan Bizleri Kandıramaz'

Kaz Dağları'nda sondaj çalışmaları sürdürülürken çok sayıda şirketin de maden işletme ruhsatı aldığı ortaya çıktı. Yöre halkının atılan adımların sondajla sınırlı kalmadığını öğrenmesi, tepkileri daha da artırdı.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Kaz Dağları'nda sondaj çalışmaları sürdürülürken çok sayıda şirketin de maden işletme ruhsatı aldığı ortaya çıktı. Yöre halkının atılan adımların sondajla sınırlı kalmadığını öğrenmesi, tepkileri daha da artırdı. Enerji Bakanı Hilmi Güler 'in, bölgede olumsuz gelişmeler yaşanması durumunda işletme ruhsatlarının verilmeyeceğini açıklamasının da kandırmaca olduğunu vurgulayan yurttaşlar, hafta sonu Çanakkale il merkezinde gerçekleştirilecek kitlesel eyleme hazırlanıyorlar.

Kaz Dağları ve yakın yerleşimlerde 10 ayrı firma 18 noktada altın, gümüş, kurşun ve çinko madeni çıkarmak için işletme ruhsatı aldı. Sondaj çalışmalarını tamamlayan firmalar, ikinci adımı da attılar ve bölgenin doğal örtüsünün yok olmasına neden olacak ruhsatları edindiler.

Mitinge hazırlanıyorlar
İda Troya Platformu'ndan Muzaffer Bayraktar , sondaj çalışmalarını tamamlayan şirketlerin ikinci adımı da attıklarını söyleyerek, "Aldıkları yeni izinler doğrultusunda ocakları oluşturmaya başladılar. Ocakları aktif ve işler duruma getirmek için şimdi sırada ÇED raporu almaları gerekiyor. Bunu da önümüzdeki ay tamamlamayı ve ardından işletmeye geçmeyi planlıyorlar" diyor.

Bayraktar, Türkiye'nin, tam anlamıyla emperyalist kuşatma altında olduğunu vurgulayarak, "Irak'ta, petrol için 1 milyon kişiyi öldürdüler. Bizim topraklarımızda da benzer uygulamayı sahnelemek istiyorlar. Kaz Dağları'ndaki gelişmeler buna örnektir. İlk olarak ' sondaj çalışması yapıyoruz' dediler, ardından işletme ruhsatlarını aldılar. Şimdi ÇED belgesi almak için uğraşıyorlar. Ardından da madeni çıkarma süreci gelecek. Ancak bu madenleri işletmeme konusunda kararlıyız. Halk gelişmelere çok tepkili. ÇED sürecindeki halkı bilgilendirme toplantısına binlerce kişi katılacağız ve madenlere izin vermediğimizi bir kez de orada tekrarlayacağız" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-bizleri-kandiramaz_57014.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!