Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Ergezen: Siyasi ve Ekonomik Rant Uğruna Yanlışlara Çok Göz Yumduk

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, geçmişte siyasi ve ekonomik rant uğruna yanlışlara çok göz yumulduğunu belirterek, "Particilik, belediyec

Dünya



b>Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, geçmişte siyasi ve ekonomik rant uğruna yanlışlara çok göz yumulduğunu belirterek, "Particilik, belediyecilik, müteahhitlik ve mühendislik zaman zaman çöküntüye uğradı ve bu konuda hatırı sayılır tenkitler aldık." dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezen, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) Shareton Oteli'nde düzenlediği Kamu İhale Kanunu'nun uygulamaları ile ilgili 'Çözüm Arama Konferansı'na katıldı. Ergezen, konferansta yaptığı konuşmada, Kamu İhale Kanunu'nun yasalaşma sürecindeki kendi görüşlerine ve müteahhitlerin kanuna ilişkin öneri ve eleştirilerine değindi. Söz konusu kanunun 2002 yılındaki yasalaşma sürecinde müteahhitlerin kanunun çıkması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını, kendisinin ise o dönemde yasanın çıkmasının erken olduğunu söyledi. Ergezen, şimdi müteahhitlerin Kamu İhale Kanunu ile ilgili eleştirilerde bulunduklarını belirterek, söz konusu kanunun 2004 yılına kadar uygulamalarını izlemek gerektiğini, hemen eleştiride bulunmanın anlamsız olduğunu altını çizdi. Ergezen, geçmişte Kamu İhale Kanunları ile ilgili olarak müteahhitlerin, siyasilerin ve bürokratların uygulama aşmasında hatalarının olduğunu belirterek, öz eleştiride bulundu. "Siyasi ve ekonomik rant uğruna yanlışlara çok göz yumduk" diyen Ergezen, particilik, belediyecilik,müteahhitlit ve mühendisliğin zaman zaman çöküntüye uğradığını ve bu konuda da hatırı sayılır tenkitler aldıklarını hatırlattı. Ergezen, geçmişte yaşanan hatalarla ilgili olarak 8 ilde depremle ilgili yaptırılan konutlarda meydana gelen hasar tespit raporlarına dikkat çekti. Söz konusu 8 ilde 879 inşaatın incelendiğini, 709 tanesinin takviyeye ihtiyacı olduğunu, 103'ünün yıkılması gerektiğini, 67'sinin ise güvenli ve sağlam olduğunu raporunu açıklayarak, raporları ilgili kuruluşlara gönderdiklerini açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-ergezen-siyasi-ve-ekonomik-rant-ugruna-yanlislara-cok-goz-yumduk_8145.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!