Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Günay’ın Kaçak Çatı Israrı Yıkımla Sonuçlandı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Ankara’nın tarihi dokusunu yeniden ayağa kaldırma hedefiyle, göreve geldiği günden itibaren yıktırmak istediği Hava Kuvvetleri İkmal Komutanlığı (HAKİK) Misafirhanesi’nin çatı katı için girişimleri sonuca ulaştı. Mülkiyeti THK’ya ait olan binanın çatı katında yıkım işlemleri başlatıldı.

Hürriyet ANKARA
Bakan Günay’ın Kaçak Çatı Israrı Yıkımla Sonuçlandı

ültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Ankara’nın tarihi dokusunu yeniden ayağa kaldırma hedefiyle, göreve geldiği günden itibaren yıktırmak istediği Hava Kuvvetleri İkmal Komutanlığı (HAKİK) Misafirhanesi’nin çatı katı için girişimleri sonuca ulaştı. Mülkiyeti THK’ya ait olan binanın çatı katında yıkım işlemleri başlatıldı.

Etnografya ve Devlet Resim Heykel Müzesi'nin silüetini ortaya çıkarmak isteyen Günay, 2008 yılında mülkiyeti Türk Hava Kurumu’na ait olan ancak Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın misafirhane olarak kullandığı çatıyı da yıktırmak istedi. Günay, bu doğrultuda 2008 Haziran’ında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın kapısını çalarak bir dosya sundu. Ancak umduğunu bulamayan Günay, Büyükanıt’ın emekli olmasının ardından ise yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a isteğini iletti ve olumlu sonuç aldı.

Görüşmelerin ardından Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı’nın söküm ve yapım işlemleri için çalışma başlattıklarını aktararak, “Binanın kapalı olan teras katının, özgün görünüşü ile ilgili olarak bilgi, belge ve orijinal projelere ulaşılmasına yönelik çalışma yapıldığını” açıkladı. Kurumlar arası anlaşmaya varılmasının ardından da yıkım çalışmaları başlatıldı. Vinçlerle destek verilen çalışmaların kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-gunayin-kacak-cati-israri-yikimla-sonuclandi_75192.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!