Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Yıldırım'dan Yol Müjdeleri

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir-İstanbul otoyol ihalesine 8 Ekim'de çıkılmasının planlandığını açıkladı. Firmaların hazırlıkları nedeniyle ihale tarihinde biraz sarkma olabileceğini de belirten Bakan Yıldırım, İzmir'e yapılacak tüp geçit veya köprü ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yıldırım, İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara

Yeni Asır Gazetesi
Bakan Yıldırım'dan Yol Müjdeleri

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir-İstanbul otoyol ihalesine 8 Ekim'de çıkılmasının planlandığını açıkladı. Firmaların hazırlıkları nedeniyle ihale tarihinde biraz sarkma olabileceğini de belirten Bakan Yıldırım, İzmir'e yapılacak tüp geçit veya köprü ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bakan Yıldırım, "Bu konuyla ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Çalışma sonucunda tüp geçit mi köprü mü yapılacağına karar verilecek" dedi. Yıldırım, İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara karayollarının tamamının 1 yıl içinde çift gidiş, çift geliş olmak üzere bölünmüş yol haline getirileceğini söyledi.

Yeni Asır'da açıkladı

Yıldırım, önceki akşam geldiği İzmir'de dün sabah Yeni Asır Gazetesi Yayın Grubu Başkanı Osman Gençer'i ziyaret etti. Ziyarette İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ile Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun da yer aldı. Önceki akşam Balçova Termal Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında İzmir'e başta Alsancak'ta yarım kalan viyadüklerin limana indirilmesi olmak üzere çok sayıda müjde veren Yıldırım, ziyarette de bu yönde bilgiler aktararak bölgeye yönelik ulaşım projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Genişleme de olacak

Yıldırım, İzmir Körfezi'nde Üçkuyular-Çiğli arasına yapılacak tüp geçit veya köprü ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bakan Yıldırım, "Bu konuyla ilgili proje çalışmaları sürüyor. Çalışma sonucunda tüp geçit mi köprü mü yapılacağına karar verilecek" dedi. Yıldırım, Türkiye'nin 3 büyük kentini birbirine bağlayan karayollarına büyük önem verdiklerini söyledi. En çok taşıt yükünü çeken İzmir-İstanbul-Ankara üçgenindeki yolların standardını yükseltmeyi amaçladıklarını dile getiren Yıldırım, "Bir yandan İzmir'den İstanbul ve Ankara'ya ulaşan devlet yollarını çift gidiş, çift geliş olak üzere bölünmüş yol haline getirmeye çalışıyoruz, diğer yandan da İzmir-İstanbul otoyolu ile ilgili hazırlıklarımızı hızla sürdürüyoruz. İzmir-İstanbul otoyolunun ihalesine 8 Ekim'de çıkacağız. Firmaların tekliflerini bu tarihten itibaren alacağız. Ancak bu büyük bir proje. Bazı firmalardan hazırlık yapmak adına süre uzatımı talepleri geliyor. Bu talepler nedeniyle ihale tarihini belki biraz daha ileriye alabiriz. Hedefimiz ihaleyi gerçekleştirip, en kısa sürede otoyol çalışmalarına başlamak" dedi.

İzmir'e, İstanbul, Bursa ve Balıkesir üzerinden karayoluyla geldiğini ve yoldaki tüm şantiyelerde incelemelerde bulunduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk hedefimiz İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara devlet yollarının tamamını bölünmüş yol haline getirmek. Bu konudaki çalışmalarımızı hızlandırarak sürdürüyoruz. Dün İstanbul-İzmir yolunda incelemelerde bulunduk. Güzergah üzerinde ara ara bölünmüş yol olmayan, iki yeritli yollarımzın bulunduğu bölgeler var. Bir yıl içinde bunların tamamını bölünmüş yol haline getireceğiz. İzmir-İstanbul karayolunu seneye bu vakitler, İzmir-Ankara karayolunu ise yıl sonuna kadar bölünmüş yol haline getireceğiz."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-yildirimdan-yol-mujdeleri_63266.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!