Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakanlık Efes'teki Skandalı Doğruladı

Bakanlık, kazı evinin kaçak olduğunu, kazı Başkanı Prof. Fritz Krinzinger'in arazi satın aldığını ve ilk kazı başkanı Otto Bendorf üzerine kayıtlı arazilerin de Krinzinger'in üzerine tapulandığını doğruladı.

Milliyet Gazetesi
Bakanlık Efes'teki Skandalı Doğruladı

illiyet'in "Efes elden gidiyor" başlığıyla duyurduğu habere, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, kazı evinin kaçak olduğunu, kazı Başkanı Prof. Fritz Krinzinger'in arazi satın aldığını ve ilk kazı başkanı Otto Bendorf üzerine kayıtlı arazilerin de Krinzinger'in üzerine tapulandığını doğruladı.

Bakanlık, Milliyet'in ele geçirdiği Avusturya sayıştayının Efes kazılarıyla ilgili raporundaki iddialara ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Artemis tapınağı ve kazı evi çevresindeki arsalar 1895'teki kazı başkanı Bendorf adına alınmış, son yıllarda bu durum düzeltilmek istenmiştir. Ancak veraset yolu ile TC yasalarına göre Efes Vakfı'na intikali yapılamadığından, Krinzinger'e tapulanmıştır. Kazı başkanına bu taşınmazların enstitüye ait olduğunu belirten taahhütname verilmiştir. Son yıllarda alınan kazı evi çevresindeki arsalardan kuzeyde bulunan 3 parsel halinde 750 metrekarelik arsa da Kallinger adına tapulanmış olup henüz yapılaşma mevcut değildir. Diğerleri Krinzinger adına alınmıştır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-efesteki-skandali-dogruladi_57085.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!