Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Bakanlık Tarafından Ödenek Gönderilmemesi ve Güvenlik Görevlilerinin İşten Çıkarılması Doğru Değildir''

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bazı basın yayın organlarının bugünkü sayılarında ''Divriği Ulu Camii Korumasız'' başlığıyla yayımlanan haberlere ilişkin, ''Bakanlık tarafından ödenek gönderilmemesi ve güvenlik görevlilerinin işten çıkarılması doğru değildir'' görüşünü bildirdi.

yapi.com.tr / AA
''Bakanlık Tarafından Ödenek Gönderilmemesi ve Güvenlik Görevlilerinin İşten Çıkarılması Doğru Değildir''

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, haberde, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı koruyan iki güvenlik görevlisinin ''Bakanlık'tan ödenek gelmedi'' denilerek Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce işten çıkarıldığı bilgisinin yer aldığı belirtildi.

Bakanlık tarafından ödenek gönderilmediği ve güvenlik görevlilerinin işten çıkarıldığı bilgisinin doğru olmadığı vurgulanan açıklamada, ''Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası gibi önemli bir eserin korunması hususunda 8 Eylül 2010'da, 8 ay olarak güvenlik hizmet alım işi ihale edilmiş, iş ihalede belirlenen sürede sona ermiştir. Bu çerçevede habere konu alan güvenlik personelinin de görev süresi tamamlanmıştır. 2011 için de güvenlik ihalesi yapılmış olup 2 güvenlik görevlisi Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda istihdam edilecektir'' ifadelerine yer verildi.

Bu sürede eserin korunması amacıyla Divriği Kaymakamlığından yazılı talepte bulunulduğu ve her türlü güvenlik önleminin alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu tedbirler de haberde iddia edildiği gibi Divriği İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin kontrolü ile sınırlı değildir. Eser, çevresine yerleştirilen güvenlik kameralarıyla 24 saat takip edilmektedir. Öte yandan, halen restorasyonda olan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası içerisinde gün boyu Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Divriği Kaymakamlığı personeli görev yapmaktadır.

Haberde yer alan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'nün beyanatıymış gibi yansıtılan ifadeler doğru olmayıp sadece ülkemizin değil, dünyanın da önemli kültür hazinelerinden biri olan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın korunması, restorasyonu ve gelecek kuşaklara aktarılması hususunda her türlü tedbir alınmaktadır.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-tarafindan-odenek-gonderilmemesi-ve-guvenlik-gorevlilerinin-isten-cikarilmasi-dogru-degildir_87514.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!