Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakanlıktan Kazılar İçin 2 Milyon 890 Bin YTL’lik Kaynak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu kararlı Türk kazıları için ilk etapta 2 milyon 890 bin YTL kaynak ayırdı.

Zaman Gazetesi



b>Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu kararlı Türk kazıları için ilk etapta 2 milyon 890 bin YTL kaynak ayırdı. Bu yıl, 72’si Bakanlar Kurulu kararlı Türk kazısı olmak üzere toplam 231 yerde kazı çalışması yapılacak. Bakanlığa bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle 2006 yılında gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu kararlı Türk kazıları için ilk etapta 2 milyon 890 bin YTL finans kaynağı sağlandı.

Bu yıl, 72’si Bakanlar Kurulu kararlı Türk kazısı, 39’u Bakanlar Kurulu kararlı yabancı kazı, 31’i müze, 61’i kurtarma, 19’u baraj ve 4’ü karayolu çalışmaları kazısı olmak üzere toplam 231 yerde kazı çalışması yapılması planlanıyor. Çalışmalarda kurtarma kazıları ile baraj ve karayolları çalışma alanlarındaki kazılara öncelik verilecek. Çalışmaların nihai hedefinde ise taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının ortaya çıkarılması, gerekli koruma önlemlerinin alınması yer alıyor. Bu kapsamda, korumaya yönelik restorasyon ve konservasyon çalışmalarına ağırlık verilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanliktan-kazilar-icin-2-milyon-890-bin-ytllik-kaynak_47663.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!