Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakü-Ceyhan'ın Yanına Yeni Bir Hat Daha Çekilir

Bakü-Ceyhan petrol boru hattı projesinin öneminin gittikçe arttığını belirten Tekfen Şirketler Grubu Başkanı Erhan Öner, 5 yıl içinde ikinci bir ha

Sabah
Bakü-Ceyhan'ın Yanına Yeni Bir Hat Daha Çekilir

b>Bakü-Ceyhan petrol boru hattı projesinin öneminin gittikçe arttığını belirten Tekfen Şirketler Grubu Başkanı Erhan Öner, 5 yıl içinde ikinci bir hattın bile gündeme gelebileceğini söyledi.

Türkiye'nin ilk taahhüt şirketlerinden Tekfen Holding, profesyonel yönetimde geçirdiği beş yılın ardından ilk defa kamuoyunun karşısına çıktı. Necati Akçağlılar, Feyyaz Berker ve Nihat Gökyiğit'in kurduğu holdingi 2004 sonu itibariyle 1 milyar dolarlık ciroya ulaştıran profesyonel kadro, iş planlarını gözden geçirdi ve holdingin büyüyeceği alanları belirledi. Şirketler Grubu Başkanlığı'nın yanı sıra grubun CEO'luk görevini de sürdüren Tekfen Holding'in 36 yıllık çalışanı Erhan Öner, özellikle petrokimya ve enerji tesislerine ağırlık vereceklerini vurguladı. Öner, şu noktaların altını çizdi:

*2001 krizinden önemli dersler çıkardık. Bu nedenle her adımı daha dikkatli atıyoruz. Tekfen geçmişte de adımlarını hep temkinli attı, bugün de aynı tutum devam ediyor.

*Taahhüt Grubu'nun 20 bini aşkın çalışanı var. Çoğu boru hattı ve petrol platformu olmak üzere Tekfen İnşaat'ın 750 milyon dolarlık yürüyen projesi var. Bu alandaki birikim ve uluslararası itibarla önümüzdeki dönemde de petrokimye ve enerji tesislerinde yoğunlaşacağız. Hazar Denizi Havzası, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkan ülkelerindeki faaliyetlerimizi genişleteceğiz.

STAT KADAR PLATFORM
* Şu anda en önemli projemiz Bakü-Ceyhan projesindeki terminaller. Bu işler British Petroleum (BP) önderliğinde yürüyor. Hazar Denizi'nde kullanılacak petrol platformlarının 18 bin ton ağırlığında ve bir stat büyüklüğündeki üst modülünü yapıyoruz. Projede 6 bin işçimiz çalışıyor. Sadece bu modülün bedeli 180-190 milyon dolar. BP ikinci modülü de bize verdi. Aslında bu platformun toplam maliyeti 1 milyar dolar. BP, bizimle çalışmaktan çok memnun.

* Bakü-Ceyhan önümüzdeki ağustos-eylül gibi biter. Bu hattan petrol pompalanmaya başladıktan sonra en fazla 5 yıllık bir süreçte, aynı güzergâhta bir hat çekilmesi bile gündeme gelebilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baku-ceyhanin-yanina-yeni-bir-hat-daha-cekilir_23377.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!