Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Balık İstifi Yolculuk

Başkentte toplu taşıma araçlarını kullanan binlerce yurttaş her sabah işlerine gitmek ve her akşam evlerine dönmek için bekledikleri otobüs duraklarında tam anlamıyla işkence yaşıyor. Anakent Belediyesi’nin işlek hatlara yeteri kadar otobüs seferi koymaması, her gün 10 binlerce yurttaşın yolculuğunun işkenceye dönmesine neden oluyor.

Cumhuriyet ANKARA
Balık İstifi Yolculuk

Başkentte toplu taşıma araçlarını kullanan binlerce yurttaş her sabah işlerine gitmek ve her akşam evlerine dönmek için bekledikleri otobüs duraklarında tam anlamıyla işkence yaşıyor. Anakent Belediyesi’nin işlek hatlara yeteri kadar otobüs seferi koymaması, her gün 10 binlerce yurttaşın yolculuğunun işkenceye dönmesine neden oluyor. Yoğunluk nedeniyle özellikle Batıkent ve Çankaya hatlarında bekleyen yolcular, duraklara sığmayarak yola taşıyor. Yoğunluğa karşı 5 ile 15 dakika arasında değişen sürelerde gelen bir otobüse binmek isteyen yurttaşlar adeta kendi aralarında yarışıyor. Zaten dolu gelen otobüse binmek isteyen yurttaşlar hareket halindeyken kapılara tutunuyor, birbirini itiyor ya da yasak olmasına karşın otobüsün orta ve arka kapılarını kullanıyor.

Ankara’nın en işlek otobüs hatlarının başında gelen 413 numaralı “Altınpark-Kızılay-Çankaya” hattını kullanan yurttaşlar özellikle Güvenpark’ın önündeki duraklarda yaşanan yoğunluk nedeniyle tam bir eziyet çekiyor. Sabah 08.00 ile 09.30 saatleri arasında Güvenpark önünde otobüs bekleyen kalabalık 500 kişiye kadar çıkarken, 5-10 dakikada bir gelen otobüslerin zaten Altınpark ve Sıhhiye duruklarında dolması nedeniyle yurttaşlar bazen 40 dakikaya kadar beklemek zorunda kalıyor. Yurttaşların söz konusu durakta kuyruk oluşturmaması da otobüse binmeyi işkenceye dönüştürürken, olası bir kazaya da davetiye çıkarıyor. Güvenpark durağına gelen otobüs henüz tam durmamışken kapıya asılan yurttaşların yanı sıra orta ve arka kapıdan binmek iseteyen yurttaşlar ile otobüsten inmek isteyen yurttaşlar arasında tam bir karmaşa yaşanıyor.

En kalabalık olan bir diğer durak ise 297 numaralı Batıkent-Kızılay-Tuzluçayır güzergahında sefer yapan otobüs hattının üzerinde bulunan duraklarda yaşanıyor. Özellikle Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan hatlarda yurttaşlar metrelerce uzunluğunda kuyruk oluşturuyor. Sabah saatlerinde 10 ile 15 dakika arasında bir gelen otobüse binmek için sıraya giren yurttaşlar kuyruğun çok uzun olması nedeniyle genellikle ikinci otobüsün gelmesini beklemek zorunda kalıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/balik-istifi-yolculuk_64898.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!