Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi Kül Oldu

Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi’nde bugün (16 Mayıs) saat 06.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, alevler kısa sürede ahşap iskeleyi tamamen sardı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. İskeleye bağlı olan iki vapur da görevliler tarafından

Radikal Gazetesi
Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi Kül Oldu

Beşiktaş'taki  tarihi Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi, henüz belirlenemyen nedenle çıkan yangında alev alev yandı.

Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi’nde bugün (16 Mayıs) saat 06.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, alevler kısa sürede ahşap iskeleyi tamamen sardı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. İskeleye bağlı olan iki vapur da görevliler tarafından uzaklaştırıldı.

Yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu yaklaşık 1 saat içerisinde kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Başkaban Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisine de yaklaşık 100 metre mesafede bulunan iskele, kullanılamaz hale geldi.

Görgü tanıkları, önce bir patlama sesi duyulduğunu ardından da alevlerin yükseldiğini ifade etti. İtfaiye ve polis ekipleri ise yangının, elektrik kontağından çıkmış olabileceğini belirterek, olayla ilgili araştırma başlattı.

Bu arada İDO yetkilileri, iskelenin sigortalı olduğunu belirtti, yaklaşık 1,5 ay içinde yeniden yapılabileceğini ifade etti.

SEFERLER  BEŞİKTAŞ İSKELESİ'NDEN YAPILACAK

Bu arada seferlerin geçici bir süre için tarihi Beşiktaş İskelesi’nden yapılacağı bildirildi.

İstanbul Deniz Otobüsler A.Ş.’den (İDO) yapılan yazılı açıklamada, Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi’nin, bugün saat 06.00 sularında elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın sebebiyle hasar gördüğü ifade edildi.

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangının, Beşiktaş İtfaiyesi’nin müdahalesiyle söndürüldüğü belirtilen açıklamada, yoğun kullanımda olmayan, sadece Boğaz seferlerinin yapıldığı iskeledeki seferlerin, geçici bir süre için 150 metre mesafede bulunan tarihi Beşiktaş İskelesi’nden yapılacağı bildirildi.

Açıklamada iskelenin, sigorta tespit çalışmalarının ardından tekrar hizmete gireceği kaydedildi. (dha, aa)

http://www.yapi.com.tr/haberler/barbaros-hayrettin-pasa-iskelesi-kul-oldu_79451.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!