Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Barınma Hakkı 'Dönüşüm'e Karşı

Evlerini boşaltmak istemeyen Derbent halkı, Derbent bir bütündür bütün kalacak”, “Derbent bizimdir bizim olacak. Barınma hakkımız engellenemez. İstilacılara geçit vermeyeceğiz” yazılı afişler açarak, İBB önüne gelen yaklaşık 100 eylemci, burada bir basın açıklaması yaptı.

BirGün Gazetesi
Barınma Hakkı 'Dönüşüm'e Karşı

Evlerini boşaltmak istemeyen Derbent halkı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde büyük bir eylem yaparak, kendilerini yaşadıkları yerden edecek olan kentsel dönüşüm projesini protesto etti.

“Evlerini boşaltmak istemeyen Derbent halkı, Derbent bir bütündür bütün kalacak”, “Derbent bizimdir bizim olacak. Barınma hakkımız engellenemez. İstilacılara geçit vermeyeceğiz” yazılı afişler açarak, İBB önüne gelen yaklaşık 100 eylemci, burada bir basın açıklaması yaptı.

ARSALARI TOKİ Mİ ALACAK?

Grup adına yapılan basın açıklamasını okuyan Dürdane Yılmaz, “Bizler burada yarım asrı aşkındır yaşamımızı sürdürüyoruz. Bizler yaşadığımız evlerimizi bin bir zorlukla yemeden içmeden çocuklarımızın boğazından keserek başımızı sokacak bir evimiz olsun diye yaptık. Konutlarımız yıkım tehdidi altında. Çözümsüzlük sürüyor. Son olarak 1 Mayıs tarihinde yüklenici firma Cemre İnşaat evlerimize tebligat gönderip, bizi görüşmeye çağırdı. Görüşmeye gitmediğimiz takdirde hiçbir hak vermeyeceklerini ecri misil davası açacaklarını bununla yetinmeyip yıkım ekipleri gönderecekleri tehditlerini içeren tebligatlardı. Geçen hafta Sarıyer Belediyesi’ne 1500 dilekçe verdik. Geçmişte yaşanmış bir hukuk skandalıyla tapularımızı iptal ettiler. Yerel seçimlerde gerek Sarıyer Belediyesi gerek Büyükşehir Belediyesi çözüm için söz vermişlerdi. Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar herhangi bir çözüm adına herhangi bir adım atmamış atmadığı gibi hazine arsalarını TOKİ’ye devretmeyi belediye meclisine sunmaya çalıştılar. Yerel seçimlerde bizi seçerseniz sorunu çözeceklerine dair söz verdiler. Fakat bugüne kadar çözüm için herhangi bir adım atılmış değil. Evlerimiz yıkıp yağmacılara rant sağlamak istiyorlar. Kentsel dönüşüm yasası iptal edilsin. Verilen sözler tutulsun”diye konuştu ve yetkililerin kendilerine 40 gün süre tanıdığını belirtti.

Yapılan basın açıklamasının ardından, 10 kişilik gruplar halinde belediyeye giren eylemciler, Derbent’teki yıkım kararına karşı olduklarının yazılı olduğu dilekçeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri’ne teslim etti.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/barinma-hakki-donusume-karsi_80908.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!