Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Baro, Eski Hal Arazisine Adliye Binası İstiyor

Bursa Barosu Başkanlığı, yeni adliye binasının eski sebze halinin bulunduğu alana yapılması için imza kampanyası başlattı.Kampanyaya avukatların yanı sıra vatandaşların da desteği isteniyor.

Zaman Gazetesi
Baro, Eski Hal Arazisine Adliye Binası İstiyor

ursa Barosu Başkanlığı, yeni adliye binasının eski sebze halinin bulunduğu alana yapılması için imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya avukatların yanı sıra vatandaşların da desteği isteniyor. Bursa Barosu Başkanı Avukat Zeki Kahraman, mevcut Bursa Adliye Sarayı'nın 8 yılda yetersiz hale geldiğini, yaşanan sıkıntının ancak yeni ve daha büyük bir binayla giderilebileceğini söyledi. Mevcut binanın İstinaf Mahkemesi'ne devredilmesi, diğer mahkemeler için de yeni bina yapılması konusunda karar alındığını, ancak yer konusunda henüz bir sonuca ulaşılamadığını ifade etti. Kahraman, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından teklif edilen arazilerin, adliye kurulmasına elverişli olmadığını belirterek şunları söyledi: "Adalet hizmeti öncelikle hak arayanlar açısından ulaşılabilir yerde verilmelidir. Bursa kentine yakışan bir adliyenin zorunluluğu ortadadır ve yerel yöneticiler de bu konuda duyarlı olmalıdır. Bize göre yeni adliye için en uygun alan, eski sebze halinin olduğu yerdir. Büyükşehir Belediyesi ile daha önce yapılan görüşmelerde olumlu yanıt alamadık. Israrımızı imza kampanyasıyla sürdüreceğiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/baro-eski-hal-arazisine-adliye-binasi-istiyor_64249.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!