Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başakşehir Belediyesi için Kıran Kırana Yarış

İstanbul'un yeni ilçelerinden Başakşehir, TEM Otoyolu boyunca oluşturulmuş yan yana üç bölgenin birleştirilmesiyle kuruldu. İlçenin Başakşehir, Bahçeşehir gibi altyapı sorunu olmayan modern uydu kent görünümündeki bölgeleri ile birlikte, Altınşehir, Güvercintepe, Şahintepe gibi altyapısız, plansız gelişen mahalleleri var. Dokuz mahalle ve bir

Zaman Gazetesi
Başakşehir Belediyesi için Kıran Kırana Yarış

İstanbul'un yeni ilçelerinden Başakşehir, TEM Otoyolu boyunca oluşturulmuş yan yana üç bölgenin birleştirilmesiyle kuruldu. İlçenin Başakşehir, Bahçeşehir gibi altyapı sorunu olmayan modern uydu kent görünümündeki bölgeleri ile birlikte, Altınşehir, Güvercintepe, Şahintepe gibi altyapısız, plansız gelişen mahalleleri var. Dokuz mahalle ve bir köyden oluşan Başakşehir, 29 Mart yerel seçimlerinin en gözde ilçelerinden biri. 29 Mart'tan itibaren bir ilçe belediyesi statüsüne kavuşacak Başakşehir'de 130 bin seçmen ilk belediye başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Üç bölgeden oluşan Başakşehir'de oyların yüzde 50'si varoşlarda, yüzde 31'i Başakşehir merkezde, yüzde 16'sı ise Bahçeşehir'de kullanılacak.

Önümüzdeki 10 yılda, Başakşehir'in nüfusunun 750 binlere ulaşacağı tahmin ediliyor. Bunun sebebi TOKİ ve KİPTAŞ gibi iki konut devinin bölgede yeni ve modern siteler kurmaya devam edecek olması. Metro hattının Güvercintepe Mahallesi'ne kadar uzatılması da hızlı nüfus artışı tahminlerinin sebeplerinden biri. Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Kent bölgesinde fuar alanı, Sağlık Bakanlığı sağlık kampüsü yapmayı planlıyor. Bütün bunlar Başakşehir'in önümüzdeki dönemde, İstanbul'un en önemli merkezlerinden biri haline getiriyor. Ancak bütün bunlara rağmen gelir seviyesi ortalamanın üstünde insanların yaşadığı Bahçeşehir, Başakşehir'e bağlanmayı hâlâ hazmedebilmiş değil.

Bütün belediye başkan adaylarının seçim propagandası Başakşehir'i marka şehir, cazibe merkezi ve huzurlu bir yaşam alanı yapma üzerine oluşuyor. AK Parti, Saadet ve MHP, daha çok Başakşehir'de yaşayan seçmenlere güvenirken CHP, Bahçeşehir'e ağırlık veriyor. Ancak seçimin sonucunu asıl Altınşehir, Güvercintepe, Şahintepe'den gelecek oylar belirleyecek. Bölgeye giden her adayın ağzından çıkan seçim vaatleri ilgiyle takip ediliyor. Altınşehir, Güvercintepe, Şahintepe'de yaşayan vatandaşların altın değerindeki oylarını, uçuk-kaçık vaat veya sözlerle almak çok da kolay görünmüyor. Bölge sakinlerinin en büyük beklentisi, imar planı nedeniyle kaçak konumuna giren evleri hakkında verilecek sözler. Buna bağlı olarak, adayların burada yaptıkları çalışmalarda verdikleri ilk söz imar planı sorunlarının giderileceğine dair oluyor.

Başakşehir'deki seçim yarışı iki parti arasında yaşanacak gibi görülüyor. Hükümetin desteğini arkasına alan AK Parti adayı Mevlüt Uysal ile uzun yıllardır Başakşehir 1. Etap'ta eczacılık yapan SP'li M. Salih Beşir, Başakşehir'de yarışıyor. CHP adayı Mehmet Kaban ise Bahçeşehir'de yaşaması ve Bahçeşehirlilerin Başakşehir'e bağlanma memnuniyetsizliği sayesinde yüksek oy almayı bekliyor.

AK PARTİ - Mevlüt Uysal / Her yer Bahçeşehir seviyesine çıkacak

Aslen Antalyalı olan Mevlüt Uysal, 1988 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1997 yılından bu yana Başakşehir'de ikamet ediyor. 1. Etap kurucu site yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 2001'de AK Parti Küçükçekmece ilçe başkanlığı yaptı. 1994'ten bu yana aktif siyasetin içinde yer alan Mevlüt Uysal, birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. Uysal, Başakşehir'in ilk belediye başkanı olmak için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Partisinin iktidarda olmasının avantajını iyi kullanmak isteyen Uysal, içinde yaşadığı için Başakşehir'in sorunlarını iyi bildiğini, başkan olması durumunda çözüme daha kolay ulaşacağını belirtiyor. "Üç ayrı şehir yapısı bir araya getirilip yepyeni bir düzende birleşti. Önümüzdeki dönemde 3 bölge birleştirilip, yeni gelişen bölgeleri de Bahçeşehir düzeyine çıkarmak için çalışacağız." diyen Uysal, belediye çalışmalarında halkın düşünceleri ve STK'ların fikirlerinden istifade edeceğini belirtiyor. Farklı bölgelerin birleştirilmesi sonucu oluşturulan Başakşehir'in bir merkezi olmadığını hatırlatan Uysal, "Başkanlığı kazandığımızda belediye teşkilatını her yere eşit mesafede bir yere kurmamız gerekiyor ve ağırlıklı olarak bütün planlarımızı buna göre yapıyoruz. Her taraftan ulaşımı kolay olan bir bölgeyi merkez yapacağız." diyor.

MHP - Zeki Bulgan / Başakşehir'in ilçe olmasını eleştiriyor ama aday

Zeki Bulgan, aslen Ordulu. 1995'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. MHP Bağcılar İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, MHP Küçükçekmece ilçe başkan yardımcılığı ve milletvekili adaylığı görevlerinde bulundu. Başakşehir ilçesinin ismini Başakşehir Konutları'ndan aldığını söyleyen Bulgan, "Başakşehir sadece isim olarak şehirdir. 5 satırlık bir kanun çıkararak bir köyü şehir yapabilirsiniz, yolları çamurdan geçilmeyen, geceleri aydınlatması olmayan, elektriği yetersiz, suyu belirsiz, sokaklarında lağımlar akan, beton yığınlarından ibaret mahalleleri şehir yapmak gerekiyor." diyerek eksiklikleri dile getiriyor.

SP - M. Salih Beşir / Şeffaf belediye sözü

1971 Trabzon doğumlu, 1994 İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Salih Beşir, uzun yıllar Başakşehir'de eczane işletti. Başakşehir Spor Kulübü'nün de kurucu üyesi olan Beşir, 10 yıldır Başakşehir 1. Etap'ta ikamet ediyor. Burada eczane işleten Beşir, adaylığı ilk kesinleşen isim olarak seçim çalışmalarına rakiplerinden önce başladı. "Marka Şehir Başakşehir" sloganı üzerine kurduğu propaganda çalışmasına devam eden Beşir, Başakşehir'i Milli Görüş'ün temellerini attığı planlı yapılaşmanın örneği olarak takdim ediyor. Şeffaf belediyecilik vaat eden Beşir, Altınşehir, Güvercintepe, Şahintepe, Şamlar, Kayabaşı gibi yerlerin altyapı ve üstyapı sorunlarını çözmeyi, imar planlarında yapılacak düzenlemelerle herkesin evlerinin ruhsatlı hale getirileceği sözünü veriyor.

CHP - Mehmet Kaban / Başakşehir, mutlu yaşanılacak yer olacak

1950 Adıyaman doğumlu. 13 yıllık öğretmenlik hayatından sonra ticarete atılan Kaban, halen ayakkabı sektöründe faaliyet gösteriyor. 15 yıldır Bahçeşehir'de yaşayan Mehmet Kaban, başkanlığı kazanması durumunda Başakşehir'in mutlulukla yaşanacak bir ilçe olacağını belirtiyor. Başakşehir'in en önemli problemi olarak Altınşehir bölgesindeki vatandaşın kaygı ve sıkıntı içerisinde yaşamasını gösteriyor. "Altınşehir, Güvercintepe, Sahintepe ve Ziya Gökalp'te birçok kişi, evlerinin yıkılacağı endişesiyle yaşıyor." diyen Kaban, "Başakşehir çok büyük bir sanayi bölgesine sahip olmasına karşın, ulaşımda büyük sorunları var. Sanayi bölgesinde çalışanların bu bölgeden seçilmesini sağlayarak, Bahçeşehirlilere istihdam ve ulaşım konusunda rahat bir nefes aldırmak istiyoruz." diyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/basaksehir-belediyesi-icin-kiran-kirana-yaris_67327.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!