Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başbakan Erdoğan Tosçelik’i Ziyaret Etti

Tosyalı Holding’in 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçireceği Tosçelik Fabrikası’nı 12 Temmuz 2009 tarihinde ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan tesisle ilgili detaylı bilgi aldı. 2008 yılının Nisan ayında temeli atılan yatırım, krize ve dünyadaki ekonomik olumsuzluklara rağmen

yapi.com.tr
1 Başbakan Erdoğan Tosçelik’i Ziyaret Etti

Tosyalı Holding’in 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçireceği Tosçelik Fabrikası’nı 12 Temmuz 2009 tarihinde ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan tesisle ilgili detaylı bilgi aldı. 2008 yılının Nisan ayında temeli atılan yatırım, krize ve dünyadaki ekonomik olumsuzluklara rağmen planlandığı şekilde bu yıl Kasım ayında ülke ekonomisinin hizmetine girecek.

Tosyalı kardeşleri başarılarından dolayı tebrik ettiğini belirten Erdoğan; “Bu tesis Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi‘ni taçlandıran bir eser olarak tarihe geçmiştir. Tosyalı kardeşlerin bu küresel krizde yüz milyonlarca doları böylesine göz kamaştıran bir tesise yatırmaları, her türlü takdirin üzerindedir. Yüzlerce kardeşimizi iş, aş sahibi yapmak suretiyle kriz ortamında yapılan bu yatırım, ülkemizin geleceğine inşa edilen önemli bir yapı taşıdır. İnşallah Kasım ayında bu muhteşem tesisin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. Birçok kişinin yastık altında bir şeyler saklamaya gayret ettiği bir dönemde Tosyalı Holding’in krizi fırsata dönüştürmeyi akıllıca bir yol olarak gördüğünü de hatırlatan Erdoğan, Tosçelik Osmaniye Tesisleri’nde üretilecek ürünlerin yerli imalat olmasından dolayı da bu durumun kendisini ayrıca mutlu ettiğini belirtti. 

İnşaat ve montaj çalışmaları ile Osmaniye Bölgesi’ne çok büyük bir hareketlilik de getiren Tosçelik’de şu an 2 bin 500 kişi istihdam ediliyor. En son üretim teknolojileriyle inşa edilen ve inşaat demirinden yassı çeliğe kadar tüm ürünlerin tek bir tesisten çıkacağı Tosçelik, iç pazarın yanı sıra sahip olduğu limanla da çevre ülkelere büyük oranda ihracat yapacak. Toplam 1 milyar dolara gerçekleştirilen Tosçelik Osmaniye Yapısal ve Yassı Çelik Entegre Tesisleri’nin bu yıl Kasım ayında hizmete girmesiyle, halen ithal edilmekte olan ürünlerin yurtiçinde üretilmesi mümkün olacak. Böylece gerçekleşen yatırımının cari açığın azaltılmasına da yılda 1 milyar dolar katkıda bulunması hedefleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakan-erdogan-tosceliki-ziyaret-etti_70606.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • iyi hoş ta 2500 kişinin 2000'i çinli, istihdam nerde göremiyoruz? osmaniyeli bir kişi çalışmıyor o fabrikada?? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!