Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başbakan Gökçek’le Görüştü

Başbakan Erdoğan’la önceki gün yaklaşık bir saatlik bir görüşme yapan Başkan Gökçek, “Sayın Başbakan’ımızın Kuzey Ankara’da bundan sonraki yapılarda Selçuklu mimarisinin ağırlıklı olarak yer alması talebi var” dedi.

Hürriyet ANKARA
Başbakan Gökçek’le Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gökçek’i Başbakanlık merkez binadaki makamında kabul etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, Başbakan Erdoğan’a Ankara’nın devam eden problemleri ve projeleri hakkında bilgi verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’a Kuzey Ankara Projesi’nin 2. etabının planlarını gösterdiğini ifade eden Gökçek, “Ulus Tarihi Kent Projesi’yle ilgili gelişmeleri de anlattığını ve konuyu istişare ettiklerini dile getirdi. Gökçek, görüşmede Ankara metrosunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, “Metrodan da bahsettik. İnşallah hayırlı bir netice bekliyorum” dedi.

Metro değerlendirmesi

Gökçek, Ankara metrosu için ek ödenek sağlanmasına ilişkin bir görüşme yapılıp yapılmadığı sorusuna “Sayın Başbakan’a metro ile ilgili sıkıntıları arz ettim. Sayın Başbakanımız da konuyu değerlendireceklerini ifade ettiler” yanıtını verdi.

“Sayın Başbakan’ın projelerle ilgili bir değerlendirmesi oldu mu?” sorusu üzerine Gökçek, şunları söyledi:

“Kanaatlerini söyledi. Sayın Başbakan’ımızın, özellikle Kuzey Ankara’da, bundan sonraki yapılarda Selçuklu mimarisinin ağırlıklı olarak yer alması talebi var. Zaten mimarlarımız da o istikamette çalışıyor. Genel anlamda planın sunumunu yaptık, plan hoşlarına gitti, ama Sayın Başbakan’ımızın talebi, bundan sonra yapılacak binalarda Selçuklu mimarisinin kent girişine hakim olması.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakan-gokcekle-gorustu_75079.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!