Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başbakan İstedi, Kapalıçarşı Pazar Günü de Açık Kalacak

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda İstanbul Eminönü'ndeki tarihî Kapalıçarşı'nın sorunlarının giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Zaman Gazetesi
Başbakan İstedi, Kapalıçarşı Pazar Günü de Açık Kalacak

aşbakan Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda İstanbul Eminönü'ndeki tarihî Kapalıçarşı'nın sorunlarının giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Buna göre, altyapı, otopark ve güvenlik gibi sorunları halledilir, TÜRSAB turist getirme garantisi ve esnaf da destek verirse Kapalıçarşı pazar günü de turizme hizmet verecek. Erdoğan'ın Dış Politika Danışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Kapalıçarşı'nın hak ettiği konuma gelmesinde kararlı olan Başbakan'ın bizzat devrede olduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, sorunları çözmek için çalışıyor. Bu kapsamda Kapalıçarşı'nın pazar günleri açık olması konusunda bir adım atmak istediklerini kaydeden Bağış, Ulusoy'dan lüks yolcu gemileriyle gelen turistler başta olmak üzere İstanbul'a gelen yabancı turistleri pazar günleri Kapalıçarşı'ya getirme ve esnafa ücretsiz eğitim verme konularında destek aldıklarını bildirdi. Çarşının hafta sonu açık olmasının turizme çok önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Bağış, İstanbul halkının ve turistlerin Kapalıçarşı'yı görebilmesi için pazar günleri açık olmasının önemine işaret etti, ancak bunun tüm sorunların çözülmesi ve esnafın 'olur' demesiyle gerçekleşeceğini dile getirdi. 25 Nisan'da Kapalıçarşı esnafı ile yapılacak toplantıda TÜRSAB yetkilileri de hazır bulunacak ve konu tüm yönleriyle ele alınacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakan-istedi-kapalicarsi-pazar-gunu-de-acik-kalacak_53112.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!