Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Başbakan: Kurda Dalgalanma 1,5 Ay Daha Sürecek

Başbakan, ABD seçimleri sonrası TL'de yaşanan değer kaybının nedenini bildiklerini, bunun 1,5 ay daha süreceğini söyledi.

yapi.com.tr
Başbakan: Kurda Dalgalanma 1,5 Ay Daha Sürecek

Başbakan Binali Yıldırım, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu.

Başbakan Yıldırım, önceki gece Adana'da bir kız öğrenci yurdunda gerçekleşen yangın faciası hakkında sorumluların tespit edileceğini ve TBMM'de araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım, kendisinden önce konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ve YİK Üyesi Tuncay Özilhan'ın yaptığı konuşmaya yönelik olarak, "Bu günleri baz alırsak kötümser olmak için çok sebebimiz olabilir. Ancak biraz uzun vadeli düşünürsek, kötümser olmamız için bir sebep yok. Tedbirlerimizi alırken kötümser düşünelim de, gelecek beklentilerimiz için kötümser olmaya ihtiyaç yok" şeklinde konuştu.

Yıldırım, kurda yaşanan dalgalanmalarla ilgili olarak, "8 Kasım'dan bugüne yaşananları sadece Türkiye'ye mahsus görürsek yanlış yapmış oluruz. Bu küresel bir gelişmedir, Türkiye de payını almıştır. Bütün para birimleri yüzde 5 saptıysa bizim paramız 2 katı saptı, bunu da biliyoruz, sebeplerini de biliyoruz. Türkiye geçtiğimiz 4 ayda uçurumdan döndü. Endişeye gerek yok, bunun da üstesinden geleceğiz, en iyi siz biliyorsunuz. Türkiye ekonomisi küresel sistemin bir parçası" diye konuştu.

'Dalgalanma 1,5 ay daha sürecek'

Başbakan, "Şunu bilelim, bu dalgalanma herhalde 1 ay-1,5 ay gibi daha devam edecek. Ne zamana kadar, 20 Ocak'a kadar. Yeni seçilmiş başkan (ABD) iş başına geldikten sonra biraz daha öngörülebilirlik artacak ve taşlar yerine oturacak" ifadelerini kullandı.    

http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakan-kurda-dalgalanma-1-5-ay-daha-surecek_152409.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!