Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkan Topbaş Budapeşte Metrosu’nu İnceledi

İstanbul ulaşımına kalıcı çözüm getirmek için çalışmalarını yoğunlaştıran Başkan Topbaş, Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos'un daveti üzerine gittiği Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de yapımı devam eden metro çalışmalarını yerinde inceledi.

yapi.com.tr
Başkan Topbaş Budapeşte Metrosu’nu İnceledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos'un daveti üzerine gittiği Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de yapımı devam eden metro çalışmalarını yerinde inceledi. AB’den sağlanan ve yarısı bedelsiz olarak verilen kredi ile 10 istasyon halinde inşa edilen, 7,4 kilometre uzunluğundaki Del-Buda -  Rakospalota hattında incelemelerde bulunan üzere yeraltına inen Başkan Topbaş, henüz ray montajına başlanmayan tünelde yürüdü ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tuna Nehri’nin altından geçen Budapeşte Metrosu’nun 4 hattında İstanbul Metrosu’nda hizmet veren vagonlar kullanılacak. Çalışmalar tamamlandığında metro ile günde 400 bin yolcu taşınacak. 



Metro incelemelerinin ardından Budapeşte Belediyesi’ne geçen Başkan Topbaş, burada ev sahibi belediye başkanı Istvan Tarlos’la bir araya geldi. Görüşmeye İstanbul ve Budapeşte belediyesinden yetkililer de katıldı. İki şehir arasında kültürel temas, turizm ve ulaşım konularının da ele alındığı görüşmede, işbirliğinin karşılıklı olarak geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskan-topbas-budapeste-metrosunu-inceledi_86910.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!