Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkan Topbaş; “İstanbul’da İşleri Engelleyenler Atina’ya Baksın”

Atina’da Akropol Müzesi’nin üstüne bina yapıldığını belirten Başkan Kadir Topbaş, “Atina gibi bir yerde kazı alanından betonlar çıkarılarak müze binasını nasıl koyduklarını gördük. Biz de bazı yerlerde kıyametler koparanlara Akropol Müzesi'ni mutlaka görmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

ibb.gov.tr
Başkan Topbaş; “İstanbul’da İşleri Engelleyenler Atina’ya Baksın”

Atina’da Akropol Müzesi’nin üstüne bina yapıldığını belirten Başkan Kadir Topbaş, “Atina gibi bir yerde kazı alanından betonlar çıkarılarak müze binasını nasıl koyduklarını gördük. Biz de bazı yerlerde kıyametler koparanlara Akropol Müzesi'ni mutlaka görmelerini tavsiye ediyorum” dedi. Basın mensuplarına Atina ziyaretini değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atina’da bazı incelemelerde bulunduğunu ve özellikle Akropol Müzesi'nin inşaatının çok dikkatini çektiğini belirterek, arkeolojik kazı alanı üzerine nasıl bir müzenin yapıldığını gözlemlediğini söyledi.

Bu müzenin fotoğraflarını çektirdiğini vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Biz de kıyametler koparan insanlar, Atina'daki Akropol Müzesine bakmalılar. Altta arkeolojik kazı alanı, üstte müzeyi görüyorsunuz. Müze, arkeolojik kazı alanına yerleştirilen kolonlar üzerinde yükseliyor. Üstelik arkeolojik kazı çalışmaları da hala devam ediyor. Ancak biz de anlayışlar farklı şekilde önümüze engel olarak çıkartılıyor. Atina gibi bir yerde kazı alanından betonlar çıkarılarak müze binasını nasıl koyduklarını gördük. Biz de bazı yerlerde kıyametler koparanlara Akropol Müzesi'ni mutlaka görmelerini tavsiye ediyorum. Çok etkileyici bir müze yapmışlar. Bulgular da orada sergileniyor. Bizim burada maruz kaldığımız, birtakım yerlere şikayet edildiğimiz çevrelerce müzenin arkeolojik kazı alanı üzerine nasıl yükseldiğinin görülmesi gerek. Bilim adamıysalar bilim adamı olarak görsünler, kendilerini uzman olarak kabul ediyorlarsa gidip görsünler.”

Atina ziyaretinde “İstanbul-Konstantinapolis” tartışmasının gündeme gelmediğini ifade eden Kadir Topbaş, “Böyle bir krizle karşı karşıya kalmadık. O, zannediyorum kendi partileri arasında bir söylem olabilir. Gayet olumlu geçti, iyi bir görüşme yaptık. Müşterek işbirliği yapmak ve bizim bazı çalışmalarımızı incelemek adına oradan bir teknik heyeti İstanbul'a davet ettik. Bu teknik ekip ulaşım sistemlerimizi ve diğer sistemlerimizi inceleyecek” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskan-topbas-istanbulda-isleri-engelleyenler-atinaya-baksin_85242.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!