Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkan Topbaş Karla Mücadele için 2 Geceyi AKOM’da Geçirdi

Meteorolojiden gelen kar uyarısının ardından Pazar akşamı AKOM’a (Afet Koordinasyon Merkezi) geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iki gece boyunca AKOM’da sabahlayarak çalışmaları buradan yönlendirdi.

ibb.gov.tr
Başkan Topbaş Karla Mücadele için 2 Geceyi AKOM’da Geçirdi

eteorolojiden gelen kar uyarısının ardından Pazar akşamı AKOM’a (Afet Koordinasyon Merkezi) geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iki gece boyunca AKOM’da sabahlayarak çalışmaları buradan yönlendirdi.

“İstanbul için her zaman nöbetteyim…”

AKOM’dan çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Kadir Topbaş, basın mensuplarının “İki gün boyunca çok yoruldunuz, dinlenecek misiniz?” şeklindeki sorusuna, “Başkanlar yorulmaz, buradan direk belediyeye gidiyorum. Ben İstanbul için her zaman nöbetteyim” dedi.

İki gün boyunca devam eden kar ve kötü hava koşullarıyla mücadeyi bizzat yönettiğini vurgulayan Başkan Topbaş, “Beklenen şiddette kar yağmamasına rağmen, İstanbul olarak kara hazırdık. Kar yağışı şu anda bazı bölgelerde çok hafif yağmaya devam ediyor. Ancak sulu ve hafif bir kar yağışı. Teyakkuz durumuna Çarşamba akşamına kadar devam edeceğiz. Şu anda trafikte bir problem yok. Bugün İstanbul genelinde 54 tane trafik kazası yaşandı. Araç kullanan vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Böyle havalarda araç kullanmak ayrı bir beceri ister ve takip mesafesi, kar lastiği gibi kurallara da uymak gerekir” diye konuştu.

Sensör sistemiyle buzlanmanın önüne geçildi

Buzlanmayla ilgili olarak Kasım ayından beri devrede olan kar sensörlerinden verilerin alındığını ve gerekli müdahalelerin yapıldığını hatırlatan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha önce kar ve buzlanma ihtimalinde bile tuzlama ve solüsyon çalışmalarına günde 357 bin YTL harcıyorduk. Aldığımız sensor sistemi artık bize buzlanma ihtimalini 3 saat öncesinden bildiriyor ve hemen müdahale ediyoruz. Her yere tuz ya da solüsyan atmadığımız için de müthiş bir tasarruf sağlıyoruz. Yani 1 milyon dolar maliyetli sensor sistemini bu 3 günde amorti etmiş oluyoruz. Bu çok ciddi bir tasarruf. Bir yıldaki kar yağışlarını ve buzlanma ihtimallerini düşünürsek, çok büyük kara geçtiğimiz açık. İstanbul’da kamyonla ve kürekle tuzlama çalışmalarını da tarihe karıştırdık. Rahatlıkla söyleyebiliriz araç-gereç ve ekipmanımız dünya standartlarında, personelimiz de deneyimli.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskan-topbas-karla-mucadele-icin-2-geceyi-akomda-gecirdi_59151.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!