Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkan Topbaş, UCLG Başkanı

Dünya nüfusunun yarısından fazlasının temsil edildiği Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Teşkilatı UCLG’nin Mexico City’de yapılan 3. Kongresi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Başkan seçildi.

yapi.com.tr
1 Başkan Topbaş, UCLG Başkanı

Dünya nüfusunun yarısından fazlasının temsil edildiği Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Teşkilatı UCLG’nin  Mexico City’de yapılan 3. Kongresi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Başkan seçildi.

Genel Kurul ve Dünya Konseyi toplantıları öncesinde Paris’in desteklediği Lizbon Belediye Başkanı Antonio Costa  yeterli desteği sağlayamadı ve UCLG Başkan adaylığından çekildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçimlere tek aday olarak girdi ve genel kurula katılan 2532 delegenin oyu ve Dünya konseyinin 341 üyesinin seçimi ile başkan oldu.

Başkan seçilmesinin ardından Paris Belediye Başkanı Betrand Delaneo’dan oturum yönetimini devralan Topbaş, Dünya Konseyi’nde oy birliği ile seçilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti ve delegelere teşekkür etti. Başkan Topbaş daha sonra yeni UCLG Başkanı olarak yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kentler arası ilişkilerin geliştirilmesi ve kardeş şehirlerin daha somut işbirliklerine yönelmesi için çaba göstereceğini belirten Topbaş, bu amaçla UCLG bünyesinde özel bir çalışma grubu kuracağını söyledi. Topbaş, altı ayda bir toplanan UCLG’nin bundan sonra daha sık toplantılar yapacağını ve eş başkanlarla zaman zaman bir araya geleceğini belirtti. UCLG’nin küresel sorunlara katkısının artması gerektiğini vurgulayan Topbaş, bu amaçla BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la görüşeceğini de sözlerine ekledi.

Başkan Topbaş’ın UCLG Başkanı sıfatıyla ilk açıklaması

''İstanbul son yıllarda uluslararası alanda adından en çok söz edilen şehirlerden biri. Bu şehrin aldığı mesafe dünyanın dikkatini çekiyor. Mexico City'de başkanlık seçimlerinde bunu açık bir şekilde gördük. Büyük kongreler, organizasyonlar ve şampiyonalar artık İstanbul'da yapılıyor. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti unvanını elde etti. Bütün bunlar son altı yılda yaptığımız çalışmaların bir sonucu. Ayrıca hükümetimizin ve Sayın Başbakanımızın çalışmaları ve aktif diplomasisi de Türkiye algısını uluslararası alanda artırmış ve güçlendirmiş durumda. UCLG dünya nüfusunun yarısından fazlasının temsil edildiği bir teşkilat.

Bu teşkilata 136 ülkeden binlerce belediye üye. Yerel yönetimler halkla daha yakın teması olan kuruluşlar. Günümüzde demokrasisinde yerel yönetimlerin uluslararası rolü giderek artıyor. UCLG'nin bir yerel Birleşmiş Milletler olarak ortaya çıkışı ve gelişmesi de bunu gösteriyor. Artık biliyoruz ki, dünya nüfusunun yüzde 75'inin şehirlerde yaşadığı günümüzde, hiç bir mesele kent yönetimlerinin ortak çabası olmadan çözülemiyor. Bugün çevre, doğal afetler, salgın hastalıklar ve kültürel meseleler hepimizin yani bütün dünya kentlerinin sorunu. hükümetlerin yanı sıra şehirler de bu meselelerde inisiyatif almaya başlıyor.

Dünyanın herhangi bir yerindeki sorun hepimizi etkiliyor ve bunlar ancak şehirlerin ortak çabası ile aşılabilir. İstanbul'un karşı karşıya olduğu meseleler diğer dünya kentlerinde de var. Mexico City, Johannesburg, Newyork ve Londra benzer sorunlarla uğraşıyor. O halde bu şehirlerin birbirine çok benzeyen meseleler karşısında izledikleri yol, buldukları çözüm neden insanlığın ortak kullanımına sunulmasın? Ben bunun çok önemli ve anlamlı olduğu kanaatindeyim.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskan-topbas-uclg-baskani_83843.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • haberin başlığı itibariyle de kadir topbaş ile samimi bir bağ kurulmuş olduğu açık. istanbul büyükşehir belediyesinin başkanıdır kadir topbaş, başkan değil. pragdaki, viyanadaki, romadaki, moskovadaki ve daha birçok yerdeki toplu ulaşım ağını, şehirleşmeyi gördünüz mü? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!