Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkent Caddelerine Dayanıklı Asfalt

Ankara Büyükşehir Belediyesi, asfaltta dayanıklılığı daha da artırmak amacıyla bazalt karışımlı aşınma tabakasının serimine başladı. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilk kez yapılan uygulama ile sert taş (bazalt) ve polimer modifiye bitümlü sıcak karışım beton asfalt (aşınma

CNN Türk
1 Başkent Caddelerine Dayanıklı Asfalt

Ankara Büyükşehir Belediyesi, asfaltta dayanıklılığı daha da artırmak amacıyla bazalt karışımlı aşınma tabakasının serimine başladı. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilk kez yapılan uygulama ile sert taş (bazalt) ve polimer modifiye bitümlü sıcak karışım beton asfalt (aşınma tabakası) serimi pilot bölgelerde yapılıyor.

Çalışmaların ilk olarak Yenimahalle Batıkent Kardelen Mahallesi 20. caddede kısmi olarak uygulandığı belirtilen açıklamada, Turan Güneş Bulvarı ve Ziaur Rahman caddesine aşınma tabakasının serildiği bildirildi.

Açıklamada, "Turan Güneş bulvarına toplam 20 bin 445 ton sert taş (bazalt) ve polimer modifiye bitümlü sıcak karışım beton asfalt serildi. Asfalt çalışması hava şartları ve trafik akışı uygun oldukça sürdürülecek. Çankaya Caddesi, Cinnah Caddesi, Simon Bolivar Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Hipodrom Caddesi ve Eskişehir Yolu'na bazalt karışımlı aşınma tabakasına serilecek. Çalışmalar gece-gündüz sürdürülüyor. Bazalt ve polimer modifiye bitümlü sıcak karışım, yüke ve soyulmaya karşı dayanıklıdır" denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskent-caddelerine-dayanikli-asfalt_64061.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Gerçekten çok güzel bir uygulama. Geç de olsa akıl edip gerçekleştirenleri tebrik etmeliyiz. Yalnız anlayamadığım bir nokta var: AVRUPA'da ve İSTANBUL'da da aşınma tabakası yenileme çalışmaları yapılıyor ama hep gece yarısından sonra başlanıyor, günün ilk ışıkları ile birlikte bırakılıyor ve yol kısmen trafiğe kapatılıyor (En az bir şeridi trafiğe açık bırakılıyor). Ama Ankara'daki aşınma tabakası yenileme çalışmalarında yapılan yol günboyu hatta günlerce komple trafiğe kapatılarak trafik felç ediliyor, insanların ulaşımı engelleniyor ve sürücülerin asabı bozuluyor. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!