Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Başkent Doğalgaz Dağıtım’da İmzalar Atıldı

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin hisse satış sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

yapi.com.tr/AA
Başkent Doğalgaz Dağıtım’da İmzalar Atıldı

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin hisse satış sözleşmesi imza töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz dağıtım sektöründeki özelleştirmelerde geriye sadece İstanbul'un kaldığını, bunun da tamamlanmasıyla Türkiye'de özelleştirilmemiş doğalgaz şirketinin kalmayacağını söyledi.

"1,5 milyar lira harcadık"

Türkiye'nin büyürken değiştiğini, bu değişimin bazı sıkıntılarının olabileceğini vurgulayan Yıldız, "Biz çevreye rağmen değil, çevreyle beraber bu işlemleri yapıyoruz. Hele hele enerji sektöründe biz termik santrallerden dolayı, kömür santrallerinden dolayı geçtiğimiz 10 yıl içinde çok ciddi rehabilitasyon yaptık. Yani çevre projelerine yaklaşık 1,5 milyar lira harcadık. Bu çevre bizim. Biz ne çevreden ne de enerji projelerinden vazgeçeriz. Hepsini bir arada yapacağız" diye konuştu.Bakan Yıldız, "Hizmetlerimizi ayrım yapmadan, hak etmediğimiz bir kısım davranışlara rağmen halkımızın tamamına götürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, özelleştirme döneminde bankaların maliyetleri artırıcı birçok unsuru sistemin içinde tuttuğunu belirterek, "Yatırımcı projesinin ortaya koyuyor, bir de proje finansmanının yüzde 30'unu veriyor. Bu yatırımcı aynı zamanda 3'te 1 oranında banka demektir. Yatırımcı projesini banka da parasını ortaya koyacak, bir başarı hikayesi yazılmış olacak" şeklinde konuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu da 3,5 yıldır özelleştirme sorumluluğunu üstlenmiş oldukları Başkent Doğalgaz AŞ'nin hisse satış sözleşmesini imzalayacakları bugünün kendileri adına mutluluk ve gurur verici olduğunu dile getirdi.Söz konusu özelleştirme sürecinde çok sayıda güçlükleri aşarak bugünlere geldiklerini kaydeden Aksu, Başkent Doğalgaz'ın değerinde özelleştirilmesi adına gerekli önlemleri aldıklarını kaydetti.

"Doğalgaz ve termikle portföyümüzü genişleteceğiz"

Torunlar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun ise 50 yıldır ticaretin içinde olduklarını ve yaptıkları bütün işlerde ekonomiye katkı sağladıklarını ifade etti. Her yıl kazançlarının büyük bölümün yatırıma aktardıklarını belirten Torun, tüm alanlarda katma değer yaratacak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Torun, "Önümüzdeki dönemde portföyümüzü doğalgaz ve termik santrallerle genişleterek öncü olmayı hedefliyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskent-dogalgaz-dagitimda-imzalar-atildi_109704.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!