Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkent Mimarisine Artık ‘Estetik Kurul’ Yön Verecek

Başkent’te görüntü kirliliğini önlemek ve mimari düzenlemeleri gerçekleştirmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ‘Estetik Ku

Zaman
Başkent Mimarisine Artık ‘Estetik Kurul’ Yön Verecek

b>Başkent’te görüntü kirliliğini önlemek ve mimari düzenlemeleri gerçekleştirmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ‘Estetik Kurul’ önümüzdeki ay çalışmalarına başlayacak.

Avrupa Birliği sürecinde ‘Türkiye'ye yakışır bir Başkent’ oluşturma hedefine yönelik çalışmalar yapacak olan kurul, Mart ayında işbaşı yapacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek olan kurul, Başkent’in metropol ilçeleriyle birlikte göze hoş gelen bir görüntüye kavuşturulması için çalışacak.

Çarpıklıkları giderme ve yenilerinin oluşmasını engelemek için oluşturulan kurul, 21 kişilik ekipten oluşuyor. Haftada 2 kez toplanacak olan Estetik Kurul, üç ayrı gruptan meydana geliyor. Her grupta bir öğretim görevlisiyle birlikte Mimarlar Odası’ndan bir, Büyükşehir Belediyesi’nden iki uzman ve alt kademe belediyelerinden birer temsilci yer alıyor. Gözü tırmalayan renk cümbüşünü yok etmeyi ve binaların cephe oluşumlarını düzene sokmayı ‘öncelikli hedef’ olarak belirleyen kurul, bu çalışmalarıyla diğer kentlere de örnek olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla oluşturulan kurul, çarpık yapılaşmayı önlemek, mimari açıdan şehri estetik bir kimliğe kavuşturmak gibi görevleri de yerine getirecek. Kurul, çalışmalarını Keçiören ve Mamak ilçelerinde yoğunlaştıracak. Bu ilçelerdeki renk renk binaların ve düzensiz bina cephelerinin kentin kimliğini olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle önceliğin buralara verileceği belirtildi. Estetik Kurul, şehir merkezi ile diğer metropol ilçelerin de kent kimliğiyle uyumlu bir mimarı yapıya kavuşturulması için çalışacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Estetik Kurul’un Başkent’i yeni bir kimliğe büründüreceğini ve kentin kimliğini tekrardan oluşturacağını dile getirdi. Yetkililer, yıllar önce Başkent’te yine böyle uygulamalar olduğunu, İvedik’te ve Anafartalar Caddesi’nde görüntü kirliliğini önlemek için binaların aynı renge boyattırıldığını söyledi. Ankara’nın, Avrupa’nın eşiğine gelmiş bir ülkenin başkenti olarak görüntü kirliliğini haketmediğine dikkat çeken belediye kaynakları, Estetik Kurul’un önemli bir boşluğu dolduracağını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskent-mimarisine-artik-estetik-kurul-yon-verecek_23236.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!