Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Başkent Pepe'yi Yalanladı

Başkent Üniversitesi de Kaçak Çıktı

Başkent Üniversitesi'ne,'eğitim amaçlı' tahsis edilen Kızılcahamam'daki alan üzerinde yasaya aykırı yapılaşma yapıldığı tespit edildi.

Yeni Şafak/Bilal Çetin



b>Başkent Üniversitesi'ne,'eğitim amaçlı' tahsis edilen Kızılcahamam'daki alan üzerinde yasaya aykırı yapılaşma yapıldığı tespit edildi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe Acarkent ve Acarİstanbul'da başlattığı operasyonu genişletti. Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sahibi oduğu Başkent Üniversitesi'ne Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı içinde, Turizm Meslek Yüksekokulu yapılması amacıyla bedelsiz olarak tahsis edilen arazide inşa edilen yüksekokulun 'otel'e dönüştürülmesi üzerine yapılan tahsis Bakan Pepe tarafından iptal edildi. Bakan Pepe şöyle konuştu: "Kızılcahamam'da 144 bin metrekarelik alanda yapılmış olan Başkent Üniversitesi tesisleri için 'turizm eğitimi ' yapılacak diye izin alınmış. Eğitim amaçlı olduğu için bedelsiz bir tahsis var. Ancak Başkent Üniversitesi'nin bedelsiz tahsisin ardından bir takım yeni ünitelerle alanı genişlettiği tespit edildi. İlave binaların yıkılması için Başkent Üniversitesi ikaz edildi. Ancak uyarılar dikkate alınmadı. 6831 sayılı kanunda bu ve benzer yerlerle alakalı nasıl bir prosedür izleyeceğimiz açık. Biz de o prosedürü uyguladık. Verilen izni iptal ettik.” Çevre Bakanı Pepe, verilen iznin iptal edilmesi nedeniyle Başkent Üniversitesi'nin burayı boşaltması gerektiğinin altını çizerek, "Ondan sonra turizm tesisi olarak Turizm Bakanlığı tekrar ihaleye çıkarlar sonra uygun şartlarla kim alırsa alsın" dedi.

Demirel Döneminde Tahsis Edildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Başkent Üniversitesi'ne Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı içindeki alan, Süleyman Demirel'in Başbakanlığı döneminde tahsis edildi. Arazinin Başkent Üniversitesi'ne tahsis edilebilmesi için ise ilginç bir yöntem uygulandığı ortaya çıktı. Milli Park alanı içinde olmasına rağmen yapılan plan değişikliği ile burası orman alanı olarak tahsis edildi. Böylece milli park kapsamından çıkartılan alanın üniversiteye tahsisin yolu açıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskent-universitesi-de-kacak-cikti_50003.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!