Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Başkente MOBESE Geliyor

Başkent Ankara’ya “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi” kapsamında 362 adet hareketli, 981 adet sabit olmak üzere toplam 1343 adet MOBESE kamera sistemi kurulacak. Kamera sistemiyle, il genelinde meydana gelen olayların aydınlatılması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilebilmesi, trafik düzenlemesinde teknolojik olanakların

Cumhuriyet ANKARA
1 Başkente MOBESE Geliyor

Başkent Ankara’ya “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi” kapsamında 362 adet hareketli, 981 adet sabit olmak üzere toplam 1343 adet MOBESE kamera sistemi kurulacak. Kamera sistemiyle, il genelinde meydana gelen olayların aydınlatılması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilebilmesi, trafik düzenlemesinde teknolojik olanakların kullanılabilmesi amaçlanıyor.

Projenin imza töreninde konuşan Ankara Valisi Kemal Önal, “MOBESE” olarak bilinen “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi”yle başkentte güvenlik hizmetlerinin verimliliğini artırmayı, algılanması zor güvenlik tehditlerini algılamayı hedeflediklerini söyledi. Önal, sistemin, il genelinde meydana gelen olayların aydınlatılması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilebilmesi ve trafik düzenlemesinde teknolojik imkanların kullanılabilmesini sağlayacağını belirtti. Sistemin 3 ana unsurdan oluşacağını dile getiren Önal, bunların “görüntüleme”, “çağrı yönetim” ve “mobil uygulamalar” olduğunu anlattı.

Delil niteliğinde saklanacak

“Görüntüleme” sisteminin kameralardan elde edilen görüntülerin delil niteliğinde saklanması, izlenmesi ve otomatik olarak üretilen alarmların kayıt edilmesini sağlayan donanım ve yazılımlar bütünü olduğunu ifade eden Önal, şu bilgileri verdi:

“Çağrı Yönetim Sistemi, çeşitli kaynaklardan gelen bilgiler ışığında güvenlik kuvvetlerinin olay yerine sevk ve idaresini düzenleyen süreç dahilinde personelin ve uygulamayı kullanan diğer kurum kullanıcılarının birbirleri ile etkileşimini sağlayan coğrafi bilgi sistemi ile desteklenmiş bilişim sistemidir. Mobil Uygulamalar Sistemi ise kullanıcıların, karşılaştıkları olay, şahıs ve araç karşısında zaman kaybetmeden ön bilgi almalarını sağlayan, kullanıcıları konum bilgisi ile destekleyen, gerçekleştirilen işlemlerden değerlendirme niteliğinde döküm, grafik ve harita üretebilen yazılım, donanım ve hizmet bütünlüğüdür.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskente-mobese-geliyor_63666.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • BİZİM BİR ARKADAŞIMIZ TRAFİK KAZASI SONUCU BATIKENTTE HAYATINI KAYBETTİ VE ÇARPIP KAÇAN ARAÇ BULUNAMADI SİZDEN RİCAM LÜTFEN BUNU BİRAN ÖNCE HIZLANDIRIN YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!