Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Batı Karadeniz Bölgesinin Sıkıntıları Var, Bunu Bölgeden Yaşanan Göçle de Görebiliriz''

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, ''Batı Karadeniz Bölgesinin sıkıntıları var, bunu bölgeden yaşanan göçle de görebiliriz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
''Batı Karadeniz Bölgesinin Sıkıntıları Var, Bunu Bölgeden Yaşanan Göçle de Görebiliriz''

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz bölgesinin geçmişte ağır sanayinin ve madenciliğin kalbini oluşturduğunu ancak son yıllarda yaşanan rekabetle bu alanda gerileme yaşandığını söyledi.

1990 ve 2000'li yıllarda Zonguldak ilinin 1 milyon nüfusa kadar yükseldiğini, bağrından 2 il daha çıkarttığını vurgulayan Ceylan, ''Bölge geçmişte ülkemizin ağır sanayi alanında kalbi sayılırdı. Türkiye Taş Kömürü Kurumunda yaklaşık 40 bin işçi çalışırdı. Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (ERDEMİR) binlerce işçinin çalıştırıldığını biliyoruz. Kamu sanayilerinin yoğun olduğu bir bölgeydi. Zaman içinde de serbest piyasaya geçişle birlikte kitler büyük ölçüde özelleşti, bugün ERDEMİR, KARDEMİR özelleşti. Çimento, SEKA fabrikaları özelleşti. Geçmişte rekabet güçlüğü çekmeyen bu fabrikalar özelleştirme sonrasında yoğun bir rekabet ortamında ayakta durmaya çalıştılar. Batı Karadeniz Bölgesinin sıkıntıları var, bunu bölgeden yaşanan göçle de görebiliriz'' diye konuştu.

Zaman içinde bölgenin bu değerlerini ayakta tutmak ve yaşatmak için bir çok proje üretildiğini belirten Ceylan, şöyle devam etti:

''Şimdi gerekli yerlere bölgemizi ilgilendiren bir çok proje de sunulacak. Bu tür önemli projelerde otoyol ve demiryolu gibi yatırımlarla hareket etmek zorundayız. Bu bölge 3 ili ilgilendiriyor ve gönül isterdi ki bu 3 ilimizin bu toplantılarda hep birlikte hareket etmesi. Valiler, belediye başkanları hepsi birlikte hareket etmesi çok önemli. Bölgemizi ilgilendiren konular var, birlikte hareket etmeliyiz.''

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bati-karadeniz-bolgesinin-sikintilari-var-bunu-bolgeden-yasanan-gocle-de-gorebiliriz_90507.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!