Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Batıçim Afyon Çimento İçin Düğmeye Bastı

15 yıl önce Ciments Français'ten Söke Çimento'yu alan Batıçim'in operasyonları sürüyor. Batıçim şimdi de Ciments Français'in satmayı planladığı Afyon Çimento ve bağlı tesislerine teklif verdi.

Referans Gazetesi
Batıçim Afyon Çimento İçin Düğmeye Bastı

b>Batıçim ve Batısöke, Afyon Çimento ve bağlı çimento tesislerini almak üzere Ciments Français'e teklif verdi. Daha önce Eskişehir, Lalapaşa ile Yibitaş Lafarge firmalarına da teklif veren Batıçim ve Batısöke, Ciments Français şirketlerini oluşturulacak bir konsorsiyumla satın almak istiyor.

Ciments Français şirketlerinin satış sürecine, bir başka şirketle konsorsiyum oluşturarak girmek istediklerini belirten Batı Çimento Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tufan Ünal, söz konusu konsorsiyumda kendilerinin dışında bir şirketin daha bulunabileceğini söyledi. Ünal, "Ciments Français'te bulunan Afyon Çimento hisselerini almayı düşünebiliriz. Biz, büyümek istiyoruz. Bundan dolayı söz konusu satış sürecinde şansımızı denemek istedik" diye konuştu.

Finansmanı krediyle sağlayacak
Ünal, Ciments Français'e ait şirketlerin satın alma sürecini başarıyla geçmeleri halinde finansmanı kredi kullanarak sağlayacaklarını belirtti. Batıçim, şu an bağlı ortağı konumunda bulunan Batısöke Çimento'yu 1993 yılında 25 milyon dolara Ciments Français'ten satın almıştı. Batısöke'nin yüzde 74,62'si Batıçim'e ait bulunuyor. Batıçim ve Batısöke, dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yaptıkları açıklamada da Afyon Çimento ve bağlı çimento tesislerini almak üzere Ciments Français'e teklif verdiklerini bildirdiler. Ciments Français, Afyon Çimento hisseleri de dahil olmak üzere çeşitli çimento tesislerinde stratejik satış gibi fırsatların değerlendirildiği yönünde görüşmeler yaptığını önceki gün İMKB'ye bildirmişti. Ciments Français, İMKB'ye, Türkiye'de doğrudan ve dolaylı kontrol etmekte olduğu 4 adet entegre çimento fabrikası, 1 çimento öğütme tesisi ve 17 hazır beton tesisini bünyesinde bulunduran şirketlerde sahip olduğu hisseler için yerli ve yabancı yatırımcılarla stratejik satış opsiyonu dahil çeşitli fırsatları değerlendirmek için görüşmelere başladığını açıklamıştı. Ciments Français, İtalya'nın en büyük çimento üreticisi Italcementi tarafından kontrol ediliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baticim-afyon-cimento-icin-dugmeye-basti_59655.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!