Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Batıkent ‘Üvey Evlat Muamelesi’ Görüyor

Batıkentliler, 500 bine yakın nüfusa sahip olmalarına karşın semtlerinin hâlâ ilçe yapılmadığına dikkat çekiyor. Anakent ve Yenimahalle belediyelerinden gerekli hizmeti alamadıklarını belirten Batıkentliler, “üvey evlat muamelesi görüyoruz” değerlendirmesini yapıyor.

Cumhuriyet ANKARA
Batıkent ‘Üvey Evlat Muamelesi’ Görüyor

Batıkentliler, 500 bine yakın nüfusa sahip olmalarına karşın semtlerinin hâlâ ilçe yapılmadığına dikkat çekiyor. Anakent ve Yenimahalle belediyelerinden gerekli hizmeti alamadıklarını belirten Batıkentliler, “üvey evlat muamelesi görüyoruz” değerlendirmesini yapıyor.

Yenimahalle’ye bağlı Batıkent’te oturan yurttaşlar, 4 yıl önce semtlerinin ilçe olması için 8 mahalle muhtarının 90 bin imza toplayarak başlattıkları girişimden, olumlu sonuç alamamaları nedeniyle haksızlığa uğradıklarını düşünüyor. Batıkent’teki mahalle muhtarları da bu duruma tepkili. Ergazi Mahallesi Muhtarı Fevzi Bulut, Batıkent’in ilçe olması için gerekli nüfusa sahip olduğunu, ancak çoğunluğunu “çağdaş kesim”in oluşturduğu Batıkent’in siyasi görüşleri nedeniyle ilçe yapılmadığını söyledi. Bu konuda en ufak bir umut ışığı aldıkları taktirde bunun peşini bırakmayacaklarını anlatan Bulut, ancak şimdiye kadar hiçbir olumlu yanıtla karşılaşmadıklarını ifade etti. Bulut, ilçe olamama sıkıntısı içindeki Batıkentlilerin, yerel yönetimler ve kamu kuruluşlarından da gerekli hizmeti alamadığını kaydetti. Bulut, şunları söyledi:

“Semtte birçok emekli yurttaş bulunuyor ama buna karşılık yeterli Ziraat Bankası şubesi yok. Ziraat Bankası’na her ay maaşlarını almaya gelen yurttaşlar, büyük bir sıkıntıyla karşılaşıyorlar. Buraya TEDAŞ’ın bir şubesi de açılmalı. Ergazi Mahallesi’nde lise bulunmuyor ve bir lise yapılmasını istiyoruz. Bunun yapılabilmesi için gerekli arazi de var. Batıkent’te bulunan boş araziler, gerekli yapılanmalarla sosyal alanlara çevrilmeli.”

Kent-Koop Mahallesi Muhtarı Şükran Ayaz, 500 bine yakın nüfusa sahip Batıkent’in ilçe yapılmamasının “haksızlık” olduğunu, semtlerinin “üvey evlat muamelesi” gördüğünü aktardı. “Yıllardır yapım aşamasında olan ve pek de biteceğe benzemeyen Batıkent-Sincan Metro Hattı da Batıkent açısından görüntü kirliliğine neden oluyor” diyen Ayaz, metro çalışması yüzünden çevre düzenlemesi bozulan Metropol Sitesi sakinlerinin mağduriyetinin de hâlâ devam ettiğini vurguladı. Ayaz, “Batıkent gibi başlangıcından bu yana planlı olarak yapılaşmış çağdaş bir yerleşim yerinde, buna yakışmayan boş arsalar var. Buraların farklı amaçlarla kullanımının önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/batikent-uvey-evlat-muamelesi-goruyor_64489.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!