Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

bauMax, 2019’a kadar 1 Milyar Euro Yatırım Yapacak

Avusturyalı yapı marketi bauMax, Türkiye pazarına Samsun’da açılan mağazasıyla adım atıyor. 25 milyon euro yatırım yapılan bauMax Samsun mağazası, Karadeniz Bölgesi’ndeki en büyük yapı marketi olma özelliğini taşıyor. bauMax, faaliyet göstereceği en büyük ülke olma özelliğine sahip ülke olan Türkiye’de, orta vadede Ankara’nın batısında 30 farklı

yapi.com.tr
bauMax, 2019’a kadar 1 Milyar Euro Yatırım Yapacak

Dünyada 8 farklı ülkede 143 marketi ve 10 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Avusturyalı yapı marketi bauMax, Türkiye pazarına Samsun’da açılan mağazasıyla adım atıyor. 25 milyon euro yatırım yapılan bauMax Samsun mağazası, 14 bin m² satış alanıyla Karadeniz Bölgesi’ndeki en büyük yapı marketi olma özelliğini taşıyor. bauMax, faaliyet göstereceği en büyük ülke olma özelliğine sahip ülke olan Türkiye’de, orta vadede Ankara’nın batısında 30 farklı noktada 600 milyon euro, 2019 yılına kadar 1 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor. Samsun mağazasının ardından 2010 yılı sonuna kadar İstanbul ve İzmit’te de bauMax mağazaları açılacak.

Girdiği her ülkede lokal tedarikçileri mutlaka destekleyen bauMax, Samsun marketindeki ürünlerin yüzde 65’ini Türkiye’den sağlıyor. bauMax Türkiye, 2009 yılında iyi işbirliği içinde olduğu tedarikçilerinden diğer bauMax ülkelerine satılmak üzere, toplam 8 milyon euro’ya ulaşan ürün alımı gerçekleştirdi.

2010 yılında 8 mağaza

1976 yılında Avusturya’da kurulan bauMax, Orta ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinde yapı market sektöründe pazar lideri. bauMax, Avusturya’da yüzde 26 pazar payına sahip ve bir yıl içerisinde tüm marketlerde yaklaşık 50 milyon müşteriye hizmet veriyor. bauMax’ın  yatırım yaptığı ülkelerin arasında 9. ülke olarak Türkiye’nin de katılması ile şirketin faaliyet gösterdiği alan orta ve güneydoğu Avrupa’dan başlayıp Avrasya’ya kadar uzanmış oluyor. Marketlerinin 67’si Avusturya’da, 24’ü Çek Cumhuriyetinde, 14’ü Slovakya’da, 15’i Macaristan’da, 3’ü Slovenya’da, 6’sı Hırvatistan’da, 4’ü Bulgaristan’da  ve 10’u Romanya’da bulunan bauMax’ın 1.4 milyar dolar olan 2009 cirosunun  yüzde 55’i Orta ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinden sağlandı. bauMax 2010 yılında üçü Türkiye’de olmak üzere sekiz market daha açmayı planlıyor. 2010 yılında Türkiye’de Samsun’dan sonra İzmit ve İstanbul‘da, Romanya’da Bükreş, Piteşti, Konstanta ve Güney Timisora‘da ve Slovakya’da Bratislava’da yeni bauMax mağazaları açılacak.



Sürekli düşük fiyat konsepti 

Müşterilerine özellikle fiyat konusunda avantaj sağlamayı hedefleyen bauMax, her zaman en iyi fiyatı garanti ediyor. Öyle ki, bir müşteri başka bir yapı market ya da zincir mağazada aynı ürünü daha ucuz fiyata gördüğünde, bunu bauMax’a ibraz ederek aradaki fiyat farkının iki katını alabilecek. 'Hep ucuz en ucuz' sloganıyla müşterilere yapı, teknik, evim ve bahçem dünyalarına ait ürünleri en iyi fiyata sunma iddiasındaki bauMax Samsun mağazasında, evim ve teknik alanlarına ağırlık verilecek. Bunun dışında iç dekorasyon, boya, aydınlatma, ev tekstili, fayans, tesisat ve bunları gerçekleştirirken kullanılacak aletler yapı marketinde öne çıkan ürünler arasında yer alıyor.



Sosyal sorumluluk alanında da önemli çalışmalara imza atan bauMax’ın günlük iş akışı içerisinde ağırlık verdiği konuların başında enerji tasarrufu sağlamaya yönelik tedbirler, çalışanların gelişimine yönelik tedbirler, modern sanat ve sosyal sorumluluğun geliştirilmesi gibi konular geliyor.

Topraktan ısı elde etme 

Uzun yıllardır enerji tasarrufu konusunda çalışmalar yürüten bauMax, her bauMax marketinde tasarruflu aydınlatma kullanıyor ve yeni marketlerin konumlandırılacağı alanlarda alternatif enerji kaynakları arayışına gidiyor. Bu bağlamda birçok bauMax marketinde topraktan ısı elde etme sistemi kullanılıyor. Sistem sayesinde her markette CO2 (karbondioksit) atığı yüzde 75 oranında düşürülebiliyor. bauMax marketlerindeki tasarruflu aydınlatma sayesinde ise yüzde 30 enerji tasarruf ediliyor. Bunların dışında bauMax lojistik sistemi, yılda 1 milyon kg CO2 atığı tasarruf edecek şekilde tasarlandı.

Çağdaş sanata yatırım  

Avusturya’da bulunan Essl Müzesi çerçevesinde çağdaş sanatı destekleyen bauMax'in kurucusu ve bugünkü denetim kurulu başkanı Prof. Karlheinz Essl ve eşi Prof. Agnes Essl, 35 yılı aşkın bir süredir çağdaş sanat koleksiyonu yapıyorlar. 2000 yılında Viyana yakınlarında Klosterneuburg'da açılan müzede şu anda Avrupa'nın en önemli özel koleksiyonları arasında sayılan 6 bini aşkın uluslararası çağdaş sanat eseri yer alıyor.



bauMax “İnsana Değer Programı”

Çalışanlarına yatırım yapma konusunu önemseyen bauMax, bu alanda yaptığı çalışmalarla iki kez 'Avrupa’nın en iyi 100 işvereni' listesinde yer aldı. Çalışma atmosferine özellikle önem veren bauMax, çalışanlarına kendilerini geliştirme olanağı ve uluslararası alanda kariyer imkanları sunuyor.

25 yılı aşkın süredir kendini engelli vatandaşlara destek olmaya adayan firma, bulunduğu ülkelerde çeşitli kurumlarla ortaklığa giderek engelli vatandaşları destekleyici faaliyetler yürütüyor. Tüm mağazalarında 200’ün üzerinde engelli çalışanı bulunan bauMax, bütün bu projelerin dışında üç yıl önce 'Essl Sosyal Ödülü'nü hayata geçirdi. 1 milyon Euro değerindeki bu uluslararası ödül, yoğun çabalar göstererek şahsi birtakım sosyal inisiyatifleri efektif ve başarılı bir şekilde yönetebilen kişilere veriliyor.

Uluslararası bir firma olarak girdiği her ülkede, ürün ve hizmet seçimini yaparken mutlaka ülkenin ve de bölgenin istek ve ihtiyaçlarını dikkate alan bauMax, Türkiye’de fiyat ve ürün çeşitliliği üzerine yoğunlaşıyor. İki yılı aşkın bir süredir geniş bir ekip ile müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak bir konsept yaratmak için çalışan bauMax Türkiye Genel Müdürü Jörg Bierlein ile İnşaat ve Pazardaki genişlemeden sorumlu PVN Genel Müdürü Remzi Bayoğlu, bu çalışmada öncü rol oynadılar.
 
bauMax Akademi

bauMax Akademi, kendi işini kendisi yapmak isteyenlere projelerinde en iyi desteği vermek için çeşitli kurslar düzenleyecek, ürün seçimleri ve uygulamalar konusunda destek olacak. Müşteriler yer döşemesi, boyama gibi konularda düzenlenecek kurslara katılabilecekler. bauMax, her ne kadar DIY (kendin yap!) felsefesinin öncülerinden olsa da, tamirat ve tadilat işleriyle kendisi uğraşmak istemeyenlere de vereceği hizmetlerle destek olacak. Müşteriler markete geldiklerinde istedikleri her türlü konuda onlara destek olacak uzman personeli bulacaklar. İsteyen müşteriler nakliye, montaj gibi işin profesyonelleri tarafından sunulan hizmetlerden faydalanabilecekler.

Ticari Dünya

Ustalar, işletmeler, müteahhitler gibi ticari müşteriler, bauMax’ta sunulan 'Ticari Dünya' kartından faydalanarak, kendilerine özel proje danışmanlarından destek alabilecekler. Ticari Dünya müşterilerinin kendilerine ait özel alanları olacak  ve kasalardan işlerini daha hızlı halledebilecekler. İnşaat alanında danışmanlık almak isteyen müşteriler yerlerinde ziyaret edilerek, proje bitimine kadar istedikleri danışmanlık hizmetini alacaklar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baumax-2019a-kadar-1-milyar-euro-yatirim-yapacak_77245.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!