Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

bauMax Türkiye’de 30 Market Açacak

Üçüncü marketini İzmir’de açan ve büyük ilgi gören bauMax, hedefi büyüterek ülke genelinde 30 market açmaya hazırlanıyor. Yapı devi Türkiye’nin geleceğine güveniyor.

Milliyet Ege
bauMax Türkiye’de 30 Market Açacak

Avusturya’nın 1.5  milyar Euro cirolu uluslararası şirketlerinden bauMax’ın sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Martin Essl, Viyana Eyaleti’nin davetlisi olarak bu ülkede bulunan Türk gazetecileri, ailesinin 1999 yılında kurduğu, çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği Essl Müzesi’nde ağırladı.

1,5 milyar euroluk ciro

Türk gazetecilerle, babası Prof. Karlheinz Essl ve annesi Prof. Agnes Essl’in 35 yıldır biriktirdiklerinin de aralarında bulunduğu, çok sayıda ressamın 7 bin resminin sergilendiği, Viyana yakınlarındaki Klosterneuburg’taki müzede öğle yemeğinde buluşan Martin Essl, dünya yapı market devi bauMax’ın Türkiye’ye yönelik büyüme hedeflerini anlattı.

Avusturya merkezli olarak, Türkiye”nin de aralarında yer aldığı 9 ülkede 153 yapı marketi ile faaliyet gösterdiklerini, 11 bin çalışanları bulunduğunu kaydeden Martin Essl, 2010 yılı cirolarının 1.5 milyar euroya ulaştığını söyledi. Bu marketlerin 67’sinin Avusturya,  24’ünün Çek Cumhuriyeti, 15’inin Slovakya, 15’inin Macaristan, 14’ünün Romanya, 7’sinin Hırvatistan, 5’inin Bulgaristan, 3’ünün Slovenya, 3’ünün de Türkiye’de bulunduğunu belirtti. Samsun’daki hipermarketin ardından İzmit ve İzmir’de de hizmet verdiklerini, sayıyı en kısa sürede Ankara, İstanbul ve Bodrum’la birlikte 6’ya çıkacaklarını aktardı.

“Tek rakibimiz Koçtaş”

Samsun’u, burada aynı alanda başka büyük market olmaması nedeniyle başlangıç yeri olarak seçtiklerini, İzmit’te de başarılı olduklarını dile getiren Martin Essl, geçen 15 Haziran’da açtıkları, 15 bin metrekare satış alanı bulunan İzmir’deki yapı marketin ise kısa sürede en iyi sonuç aldıkları hipermarket olduğunu söyledi. Piyasadaki tek rakiplerinin Koçtaş yapı marketleri olduğunu vurgulayan Essl, Türkiye’deki üç yapı marketlerinde toplam 500 kişinin çalıştığı bilgisini de verdi.

‘Sipariş sıkıntısı hiç yaşamadık’

bauMax Yönetim Kurulu Bakanı Martin Essl, Türkiye’deki firmaların Avrupa’dakilere göre, sipariş ettikleri ürünleri, çok daha kısa sürede üretip teslim ettiklerine dikkat çekti. Essl, bundan çok memnun olduklarını dile getirmeyi ihmal etmedi.

İstikrar bizi memnun ediyor

Martin Essl, dünyadaki ekonomik krizden pek çok Avrupa ülkesi etkilenirken Türkiye’nin,daha şanslı olduğunu vurguladı. Essl, önümüzdeki 5 yılda Anadolu’nun da büyük gelişme göstereceğine inanıyor.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/baumax-turkiyede-30-market-acacak_88590.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!