Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Baymak, İngiliz Ortağı Baxi’nin 6 Fabrikasını Türkiye’ye Taşıyor

2002 yılında İngiliz Baxi Group ile ortak olan Baymak, bu şirkete ait Avrupa’daki 6 fabrikayı Türkiye’ye taşıyarak çelik kazan, kombi ve panel radyatörde üretim üssü olacak.

Vatan Gazetesi/Necla DALAN
1 Baymak, İngiliz Ortağı Baxi’nin 6 Fabrikasını Türkiye’ye Taşıyor

br/> Isıtma sektöründeki önemli oyuncular arasında yer alan Baymak, 2002 yılında ortak olduğu İngiliz Baxi Group’un Avrupa’daki fabrikalarını Türkiye’ye taşıyacak. İlk etapta bu ay içinde Fransa’daki fabrikanın taşınması için start verilecek. Nisan ayına kadar fabrika Tuzla’ya taşınmış olacak. Ardından Danimarka’daki tesis sökülerek getirilecek ve 2010 yılına kadar Türkiye’ye taşınan fabrika sayısı 6’yı bulacak.

Baxi Group’un Baymak’la ortaklığının tamamen Avrupa’daki üretimin Türkiye’ye kaydırılmasına yönelik olduğunu söyleyen Baymak Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Akdoğan, “Biz onlara dünya çapında rekabet gücü kazandıracağız. Gerek onların markalarıyla gerek Baymak markasıyla ürünler dünya pazarına Türkiye’de üretilip sunulacak” dedi.

İlk fabrika Nisan’da
2010 yılında Baymak’ın Avrupa’da en büyük çelik kazan üreten şirket olacağını kaydeden Akdoğan, Türkiye’nin grubun üretim üslerinden biri olarak seçildiğini anlattı. Akdoğan, şöyle konuştu: “Bu çerçevede Fransa’daki bir fabrika Türkiye’ye taşınıyor. Bu ay tesis tamamen duracak ve cihazlar Nisan ayı sonuna kadar Baymak’a getirilip kurulmuş olacak. Bundan sonra Danimarka’daki bir tesis sökülüp Türkiye’ye getirilecek. Amacımız Türkiye’yi üretim üssü yapmak ve 6 tane fabrika söktürüp getirmek. Çelik kazan, panel radyatör ve kombi fabrikaları olacak bunlar. 50-55 bin kazan üretimine ulaşacağız. İlk 15 bini 2007’de üretilecek ve 2010’a kadar 55 bine ulaşacak ve bunlar Almanya, Fransa ve İspanya’ya ihraç edilecek.”

Tüm grup içinde İtalya, İngiltere ve Türkiye’nin kombide üretim üssü seçildiğini de belirten Murat Akdoğan, bu üç merkezden tüm dünya pazarları için üretim yapılacağını söyledi. Akdoğan, “Bu da 2010’a kadar kademeli olarak artarak 400-450 bin adet olacak. Bu rakam sadece Türkiye’de üretilecek olan kombiler” diye konuştu.

Klima üretimine hazırlanıyor
Panel radyatörde grubun İspanya, Fransa ve Almanya’da tesisleri olduğunu anlatan Murat Akdoğan, İspanya’daki üretimin Türkiye’ye taşınması için görüştüklerini kaydetti. Akdoğan, “Hedefimiz 3.5 milyon metretül panel radyatör kapasitisine ulaşmak” diye konuştu.Klima ile ilgili Türkiye’de üretim projeleri olduğunu söyleyen Akdoğan, 2007’de bu projenin de netleşeceğini belirterek, en geç 2008 başında klima üretimine başlayacaklarını, 100 bin adet gibi rakamlarla başlayıp 300 bin adet üretime ulaşacaklarını vurguladı.

Çalışan sayısı üçe katlanacak
2010 yılına kadar yapacakları yatırımlarla personel sayılarını 550’den 1.500’e çıkaracaklarını anlatan Akdoğan, “Yani bin kişiye yeni istihdam yaratacağız. Bu Türkiye’ye muazzam bir teknoloji, 150-200 milyon dolar ihracat geliri kazandırmak demek. Bu bizim için çok önemli bir proje. İstihdam yaratıyoruz, teknoloji getiriyoruz ve ihracat yapıyoruz” dedi.

1991’den batarken devraldıkları Baymak’ı bugün zirveye taşıdıklarını da belirten Akdoğan, şöyle konuştu: “Batan bir şirketi kurtardık ve yabancıları ortak ettik. Bu efsane başka yabancıların Türkiye’ye yatırım yapmasının önünü açtı. Örneğin İtalyan bir rakibimiz Düzce’de yatırıma başladı, bir başkası başlamak üzere.”

Gazete ilanıyla işe girdi, patron oldu
Murat Akdoğan, gazete ilanıyla başvurarak girdiği Baymak’ın patronu oldu. Şirketi kurtarmak için çalışırken bir dönem ciddi sağlık problemleri yaşadı ve kelimenin tam anlamıyla ölümden döndü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baymak-ingiliz-ortagi-baxinin-6-fabrikasini-turkiyeye-tasiyor_51537.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • baymak ürünlerinn iyi olduğunu düşünerk evime kombi aldım gördüm ki yanılmışım. servislerinden şikayetçiyim, umarım yetkili biri bu mjm duyar bana yardımcı olur. kombimi kullanamıyorum sık arıza yapıyor. servisinizde çalışan kişileri seçerken de daha iyi araştırarak almanızı isterim. satış firmalarınızın alıcıya yeterli açıklama yapmadan satış yapması benim gibi mağduriyete sebep oluyor. saygılarımla. tel:545907699 YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!