Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bayrampaşa Cezaevi Toplu Konut Olacak

Adalet Bakanlığı, İstanbul'un Avrupa yakasındaki adliye binalarını bir araya getirmeyi planlıyor. Adalet Bakanlığı ile Büyükşehir Belediye B

Hürriyet
1 Bayrampaşa Cezaevi Toplu Konut Olacak

b>Adalet Bakanlığı, İstanbul'un Avrupa yakasındaki adliye binalarını bir araya getirmeyi planlıyor.

Adalet Bakanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti hazineye ait olup Adalet Bakanlığı'na tahsisli ve üzerinde Bayrampaşa Kapalı Ceza ve Tutukevi'nin bulunduğu alan ile Sultanahmet'deki İstanbul Adliyesi'ne karşılık, Çağlayan'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait araziyi takas etme kararı aldı.

Böylelikle Sultanahmet'teki adliye binası ile Bayrampaşa'daki cezaevinin yeri Büyükşehir Belediyesi mülkünde kalacak, bunun karşılığında Çağlayan'ın Gürsel Mahallesi'ndeki Büyükşehir'e ait mülk de, modern bir adliye sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı'na verilecek.

1968'de hizmete giren Bayrampaşa Cezaevi'nin, hızlı nüfus artışı ve göç nedeniyle yaşamın merkezinde adeta bir tümör gibi kaldığını söyleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, mahkumların 2 yıl içinde yapımı tamamlanması planlanan yeni cezaevlerine taşınacağını söyledi. Bürge, "İlçe halkının üzerinde psikolojik sorunlara neden olan ve onları adeta potansiyel suçlu durumuna düşüren cezaevinin yerine, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ucuz faizli ve kredili toplu konut yapacağız" dedi.

Çürükler yıkılacak

BAYRAMPAŞA Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, 127 bin metrekarelik alanı kaplayan cezaevinin kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkılacağını söyledi. Bürge, "İlçede bütün binaların karnelerini çıkarıp, çürük ve problemli binaları yıkacağız. Cezaevinin kaldırılmasını, Bayrampaşa'da binaların yenilenme hareketinin sıçrama tahtası olacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bayrampasa-cezaevi-toplu-konut-olacak_23388.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • çok güzel bir iş yaparsiniz YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!