Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bebek'te Amaçları Kaldırım Değil, Tekne Park İnşa Etmek

İBB'nin 8 bin 500 metrekarelik alanı dolduracağı projeye karşı Bebek halkı sokağa çıkıyor.

yapi.com.tr
Bebek'te Amaçları Kaldırım Değil, Tekne Park İnşa Etmek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yürüyüş ve bisiklet yolu yapılacağı iddiasıyla Bebek sahilinde, 8 bin 500 metrekarelik alanda dolgu projesi gerçekleştiriyor. Birgün Gazetesi'nden Uğur Şahin'in haberine göre, uzmanlar, doğal kıyı alanını bozacak projenin Boğaz ekosistemini olumsuz şekilde etkileyeceğini vurgularken Bebek halkı cumartesi günü sokağa çıkıyor. Bebek Semt Girişimi’nden Nigar Alemdar, CHP Beşiktaş İlçe Örgütü’nün çağrısıyla açıklama yapacaklarının altını çizdi. Alemdar, “Proje bize çok uzun bir süre hiç gösterilmedi, yani adından dahi söz edilmedi. Birden bire başladılar. Biz iki senedir, tekne park olacak diye endişeliyiz. Bize, ‘belki yapılır, belki yapılmaz’ dendi. Sonra da halkı yanıltıcı bilgiler koydular. ’Kaldırımı genişletiyoruz’ dediler ama kaldırım, otomobil yolundan bile daha genişti zaten. Sonra da bu proje çıktı. Bebek’in otoparka ihtiyacı var ama orada değil. Bu açıkça tekne park inşa etmenin altyapısıdır” diye konuştu.

İptal edilmesi gerekiyor

“İstanbul için karar alanlar denizi sevmiyor” diyen Alemdar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Biz çevre, deniz, doğa diyemez olduk. Çünkü karşımızdakiler bunu algılayamıyor. Halka sorulmadan böyle bir projenin diretilmesine ve gizli saklı yanlış takdim edilmesine karşı çıkıyoruz. Projenin iptal edilmesini istiyoruz.”

Trafiği artıracak

Bebek Semt Girişimi tarafından projeye ilişkin yayımlanan broşürde, esas amacın sahile otopark yapmak ve tekne park yapılması için de zemin hazırlamak olduğu belirtildi. Broşürde, dolgu alanında yer alacak 150 araçlık otoparkın, zaten trafik yoğunluğunun oldukça fazla olduğu ve UKOME kararları gereği 1’nci derece acil ulaşım yolu olan sahil yolunda trafiği artıracağı ifade edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bebekte-amaclari-kaldirim-degil-tekne-park-insa-etmek_153808.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!