Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bekleme Kârını Size Veriyorum, Daireyi 99 Bin YTL'ye Satıyorum

Sektöre geçen sene adım atan ve ilk projesini teslim etmek üzere olan Fi-Yapı, ikinci projesine koyduğu 99 bin YTL'lik fiyat ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Peki bu kadar ucuz nasıl oluyor? Fi-Yapı nasıl bir şirkettir, bu satış ne kadar güvenilir? Hepsini ve fazlasını şirketin iki ortağından biri olan Edi Duek ile konuştuk.

Hürriyet Gazetesi
Bekleme Kârını Size Veriyorum, Daireyi 99 Bin YTL'ye Satıyorum

Türkiye'de yaşanan krizin etkisini en çok hissettirdiği sektörlerin başında inşaat geliyor. Özellikle bankaların kredi faizlerini yükseltmesi ve kriz psikolojisi ile birlikte sektörde satışlar bıçak gibi kesildi. İnşaat firmaları da durgunluğu aşmak için arka arkaya kampanyalar yapıyor. İşte bu kampanyalar arasında bizim dikkatimizi bir fiyat çekti. Sektöre geçen sene adım atan ve ilk projesini teslim etmek üzere olan Fi-Yapı, ikinci projesine koyduğu 99 bin YTL'lik fiyat ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Peki bu kadar ucuz nasıl oluyor? Fi-Yapı nasıl bir şirkettir, bu satış ne kadar güvenilir? Hepsini ve fazlasını şirketin iki ortağından biri olan Edi Duek ile konuştuk.

- Esenyurt'taki Fi-Yaka Esenşehir projesine ne zaman başladınız?

Eylül'de başladı. Şimdiye kadar 10 tane temel attık, 1 blok çıktık. İkincisinin de bir kısmı çıkıldı.

- Hedef kitleniz kim?

C ve C plus dediğimiz çalışan kesime ve küçük yatırımcıya hitap etmek istedik. Sonuçta şu anda cebinde 90-100 bin YTL'si olan bir yatırımcı ancak 1+1 ev alabilir. O evler de sadece bekarlara uygun. Halbuki talep 3+1 ve 2+1'e yönelik. Şu anda piyasada koşan daire tipleri bunlar. Bunları satmak istiyorsanız biraz mantıklı olması lazım.

- Buradaki evleri 99 bin YTL'ye satıyorsunuz. Sektöre göre çok iddialı bir fiyat. Nasıl bu kadar ucuz olabiliyor?

Birincisi ekonomik kriz bize yardımcı oldu, bütün fiyatlar geri geldi. İkinci olay, biz arsayı çok ucuza kapattık. Üçüncüsü, nakit paranın ciddi bir avantajı var ve biz bunu kullanarak maliyetlerimizi daha da aşağı çektik. Dördüncüsü, ciddi bir teknik kadro bilgisi var ve bunu kullanarak minimum firelerle en hızlı ve en sağlıklı nasıl yapılacaksa onu yapabiliyoruz. Herşeyden önemlisi de düşük karla satmayı hedefliyoruz. Metrekare fiyatımız sadece 733 YTL.

Ben sizin cebinizdeki paraya bir cazibe sunmalıyım ki benden daire alın. Biz işte o mantıkla yola çıktık.  Siz bana itimat ediyorsunuz, ben de bekleme riskini aldığınız için kârını size teslim ediyorum. Yoksa ben bu daireye 180 bin YTL de derim, rayici zaten o. Ama o zaman 3 senede satarım, yavaş yavaş satarım, sadece oturmak isteyen alır ve ben yatırımcıyı buraya çekemem.

Benim işim emlak işi değil inşaat işi. Ben yaptım sattım kârıma bakarım. Benim işim inşaatı yapmak, bitirmek ve çıkmak. Emlakçılık yapacaksam yüksek fiyat çekerim, yavaş yavaş satarım.

- Bu fiyatlarla bu kadar büyük projeyi nasıl bitireceksiniz?

Çok basit. Bir kere ben bütün projeyi 99 bin YTL'ye satmıyorum. 200 daireyi 99 bin YTL'ye satıyorum. İkincisi, 70 trilyonluk bir proje bu. Ama ben bundan 70 trilyon kazanayım diye bakmıyorum. 20 trilyon kazanayım benim olsun diye bakıyorum. Kâr marjını düşürüyoruz.

- Teslimler ne zaman?

Üç etaba böldük. İlk etap 12 ayda, ikinci 24, üçüncü 30 ayda teslim edilecek.

- 99 bin YTL'lik evleri ne zaman teslim edeceksiniz?

99 bin YTL veren 24 ay sonra evini alacak. Siz bana itimat ediyosunuz, 99 bin YTL'yi bugünden ödüyorsunuz, ben de bunun bedelini size daireyi ucuz vererek geri ödüyorum... Eğer 12 ayda almak isterseniz fiyat 109 bin veya 129 bin YTL oluyor.

- Toplam kaç konut var?

16 blok ve 832 konut.

- Daire tipleri nedir?

Hepsi 3+1 ve 135 metrekare. Projede bütün evler aynı.

- Fiyatlar neye göre değişiyor o zaman?

Konumuna, vadeye ve içerideki beyaz eşyaya göre fiyatlar 199 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor.

- İstanbul'daki en ucuz proje bu mu?

Tahmin ediyorum öyle olması lazım.

- Taksitli seçenekler var mı?

Evet taksit de yapıyoruz. 39 bin peşin alıyoruz, kalanını finansmanı kendimiz yapıp taksitlere bölüyoruz. Ortalama aylık taksitler 990 YTL. 24 ay alıyoruz bu parayı, teslim ettiğimiz gün de 19 bin YTL alıyoruz. Sonrasında 36 ay boyunca içinde otururken 1770 YTL ödüyor.

- Proje büyüklüğü ne kadar?

İçerisindeki alışveriş merkez ile birlikte 70 milyon YTL.

- Nasıl finanse ediyorsunuz?

Tamamen kendi özkaynaklarımızla finanse ediyoruz. Banka kredisi kullanmıyoruz.

- İlgi nasıl?

İlgi korkunç derecede yoğun. Ben haftasonu nasıl gidiyor diye görmek için satış ofisine gittim ama birebir müşterilerle ilgilenmeye mecbur kaldım.

- Yıl sonuna kadar kaç ev satarsınız?

Biz yılsonuna kadar yüzde 30'unu satmayı hedefliyorduk ama bunu geçeceğiz gibi gözüküyor. Tahmin ediyorum yarısına yakınını satarız.

- Kim alıyor?

Karı koca çalışan, belirli bir birikimi olan, evine aylık 3-4 milyar para girenler... O civarda oturanlar, yatırım yapmak isteyenler, herkes alıyor. Bostancı'dan gelip bile ev alan oluyor... Sonuçta iyi bir yatırım bu. Bakın bu bir ticaret mantığı. Satacağım, kârı size devredeceğim ve gideceğim... Bekleme kârını istemiyorum ben. Bekleme kârını da tutarsam fiyatlar yukarı gider. Sonuçta bu proje bitiğinde fiyatı 99 bin YTL olamaz. Ama ben diyorum ki, parayı bugün ver, bekleme riskini sen al, bekledikçe değerlenir, ne zaman istersen de sat... Ben ona karışmıyorum.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bekleme-karini-size-veriyorum-daireyi-99-bin-ytlye-satiyorum_64823.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!