Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Beldelerden 300 Milyon YTL Kalır'

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, belde belediyelerinin bir an önce kapatılmasıyla kamunun en az 300 milyon YTL tasarruf edeceğini söyledi.

Radikal Gazetesi



oplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, kamuda tasarruf ve mimari rejim bütünlüğünün korunması açısından, belde belediyelerinin kapatılmasının bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Belde belediyelerinin kapatılmasıyla kamunun en az 300 milyon YTL tasarruf sağlayacağına işaret eden Bayraktar, bu paranın kalkınma için daha gerekli yatırımlara yönlendirilebileceğini vurguladı.

İmar planlarının sağlıklı uygulanması, mimari rejim bütünlüğünün korunması açısından da belde belediyelerinin kapatılması gerektiğini belirten Bayraktar, şöyle devam etti: "Bir ilçede imar yoğunluğu birken, diğer ilçede beş olmaz. Bu bütün altyapı yatırımlarını olumsuz etkiliyor. Mimari bütünlük sağlanamıyor. Bu nedenle belde belediyelerinin kapatılması işleminin bir an evvel yapılması yararlı olacaktır."

İşsizliği artırıyor
Bayraktar, ekonomik gelişmişlik olmadan, altyapı yatırımları tamamlanmadan kurulan belde belediyelerinin işsizliği de artırdığını öne sürerek, "Bir köy belediye olunca adam ahırını kapatıyor, ineğini satıyor. Adamlar kahvede oturmaya başlıyor. Hayvancılık yapılmıyor, tarım ölüyor, üretim yok, işsizlik artıyor. Adam hiç olmazsa köydeyim diye, ineğini besler."

http://www.yapi.com.tr/haberler/beldelerden-300-milyon-ytl-kalir_59583.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!