Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediye İzin Verdi; Doğa Harikası Bitti

Kırşehir'de Eskiyurt gölü kenarına belediyenin izniyle yapılan mandıralar hayvan atıklarını göle boşaltınca, yöre halkı tarafından turizme kazandırılması beklenen göl pislik içinde kaldı.

yapi.com.tr
Belediye İzin Verdi; Doğa Harikası Bitti

Kırşehir’in Akçakent ilçe merkezine 1 kilometre mesafede, ormanlık alan içerisinde bulunan doğa harikası Eskiyurt gölü, şehirden kaçmak isteyenlerin piknik yaptığı bir yerdi. Yöre halkı tarafından Trabzon Uzungöl’e benzetilen ve turizme kazandırılmasını beklenilen gölün kenarına AKP’li ilçe belediyesi tarafından 2018 yılı Eylül ayında meclis kararıyla mandıra yapılmasına izin verildi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; mandıra tamamlanarak çalışmaya başladı. Mavi suyu ve arkasındaki orman manzarasıyla, eşsiz bir görüntü sunan bu doğa harikası göl, zaman içinde hayvan pislikleri nedeniyle kirlenmeye başladı. Göl suyunun rengi değişti, başta balıklar olmak üzere göldeki canlı yaşamı da bitme noktasına geldi.

Çevreyi kirletilirse kapatılacak denmiş
Belediye mandıraya izin verdiği meclis kararında, “Besi çiftliğinin çevreyi kirletmesi durumunda, çevreye atık sularını boşaltması ve rastgele hayvan pisliğini boşaltması halinde yapı ruhsatları ve yapı kullanma izinleri iptal edilerek söz konusu besi çiftliğinin kapatılmasına ayrıca o yıla ait çevre kirliliği cezalarının en ağırı olan ile cezalandırılmasına” ifadelerini kullanmasına rağmen, tesisin kapatılmadığı belirtildi.

Gölde yaşanan kirliliği ise bir vatandaş görüntüledi. Ömer Duran adlı vatandaş gölün çevresinin daha önce mesire ve piknik alanı olarak kullanıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Gölet daha önce masmavi bir görüntüye sahipti. Ancak şu an bölgedeki mandıraların atığı buraya bağlandığı için gölet şu an pislik içinde. Gölün hemen yanında ruhsat verilen ev ve mandıralar görünüyor. Aslında turizme kazandırılması düşünülüyordu ya da böyle bir beklenti vardı. Ne yazık ki turizme kazandırılmadığı gibi gölün çevresinde mandıra yapılması için ruhsat verildi.

Mandıralar faaliyete geçtikten sonra gölet tamamen pisliğe büründü. Suyun renginden de bunu çok iyi görebiliyoruz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-izin-verdi-doga-harikasi-bitti_198606.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!