Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediye Vermez

Devlet kuruluşu olan Karayolları vatandaşın arazisine el koyuyor... Mahkemeye giden vatandaş davayı kazanıp 35 bin YTL almaya hak kazandığı halde bu parayı vermiyor.

Milliyet Gazetesi/Melih AŞIK



evlet kuruluşu olan Karayolları vatandaşın arazisine el koyuyor... Mahkemeye giden vatandaş davayı kazanıp 35 bin YTL almaya hak kazandığı halde bu parayı vermiyor. Konuyu dün yazmıştık...

Bir benzer durumu avukat Güngör Tanrıverdi anlatıyor:
"Ankara Keçiören Belediyesi 1992 yılında bir proje başlatarak vatandaşlardan arsa vereceğim diyerek para toplamış. Daha sonraki dönemde gelen belediye başkanı ise bu projeyi iptal etmiş ve vatandaşa ne arsasını vermiş ne de parasını. Bunun üzerine 2000 - 2001 yıllarında belediyeye proje için para ödeyen 1000'i aşkın vatandaş tazminat davası açtı ve kazandı. Fakat bu güne dek Belediye, kanunlarımızdaki kamu mallarının haczedilemeyeceği zırhına sığınarak ödeme yapmadı. Ancak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden tazminat kararları çıkmaya başlayınca ödeme yapmaya yanaştı. Yine de kesinleşmiş yargı kararında belirtilen bedeli ödememekte, ödemeyi ancak alacağının belli bir kısmını belediyeye hibe eden vatandaşa yapmaktadır. Vatandaş mecburen belediyeye haraç ödemekte, alacağının ancak bir kısmı ile yetinmektedir.

Bu arada maalesef kesinleşmiş mahkeme kararını tanımayan yerel yöneticilere karşı uygulanabilecek hiç bir yol yok... Ve eminim, Türkiye de bu şekilde borçlu olan binlerce belediye var.."

Bir hukuk devletinde bunlar olmaz... Hukuk devletinde vatandaştan alacağın tahsili için hangi kanun uygulanıyorsa belediyelere ve devlete de o kanun uygulanır... Ama nerede o hukuk?

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-vermez_59514.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!