Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyede Zimmet Şoku

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’da, zimmet şoku yaşanıyor. İZSU’da görev yapan denetçiler Ertuğrul Aksoydan ve Mehmet Gültekin’e Sayıştay tarafından son üç yılda aldıkları huzur haklarının yasal sınırların çok üzerinde olması iddiasıyla zimmet çıkarıldı. İki İZSU denetçisine sadece 2007 yılı için toplam faizleriyle birlikte 50 bin TL

Milliyet Gazetesi
Belediyede Zimmet Şoku

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı  İZSU’da, zimmet şoku yaşanıyor. İZSU’da görev yapan denetçiler Ertuğrul Aksoydan ve Mehmet Gültekin’e Sayıştay tarafından son üç yılda aldıkları huzur haklarının yasal sınırların çok üzerinde olması iddiasıyla zimmet çıkarıldı. İki İZSU denetçisine sadece 2007 yılı için toplam faizleriyle birlikte 50 bin TL zimmet çıkarıldığı belirtildi.

Üç yıl ayrı ayrı hesaplanıyor

Müfettiş raporlarında İZSU denetçilerinin aylık en fazla 61 TL huzur hakkı alabilecekleri oysa yaklaşık 700 TL huzur hakkı verildiği kaydedildi. Müfettiş raporuna göre denetçilerin her ay için aldığı fazla paraların faizleriyle birlikte sadece 2007 yılı için ayrı ayrı 25 bin TL.  olduğu ifade edildi. Raporlarda 2008 ve 2009 yılı için de yine ayrı ayrı zimmet hesabı yapıldı.

İZSU denetçisi Konak Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Ertuğrul Aksoydan çıkarılan zimmete çok şaşırdıklarını belirterek şunları söyledi:

"Biz Büyükşehir Belediye Meclisi’nin belirlediği aylık 700 TL bile olmayan ödeneği alıyorduk. İZSU 1 milyar TL’nin üzerinde bütçesi olan dev bir kuruluş. Biz de bu kurumun milyarlık işlerine imzalar atıyoruz. Agari ücretin bile 600 TL’ye yakın olduğu belediye meclislerinde üyelere oturum başına 100 liraya yakın paraların verildiği bir ortamda bize ayda 61 TL gibi bir paranın öngörülmesi ne derece doğru olur? Bunu kamuoyunun taktirine bırakıyorum."

Türkiye’de 16 Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve onların da İZSU gibi sular idaresi bulunduğunu hatırlatan Aksoydan şöyle konuştu:

"İstanbul’da İSKİ’ye ve Ankara’da da ASKİ’ye sordurduk. Hiçbirinde denetçiler, müfetişlerin iddia ettiği gibi aylık 61 TL almıyor. Diğer şehirlerin sular idarelerinde de aynı durum söz konusu.Biz Sayıştay’ın bu kararına karşı üst mahkemeye itiraz edeceğiz. Bu garip durumun orada düzeleceğine inanıyoruz. Üst mahkemenin bu kararı bozacağını düşünüyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyede-zimmet-soku_72755.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!