Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediye’den Kişiye Özel İmar Planı

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde daha önce bölge turizmine katkı sağlamak için 'turistik tesis alanı' ilan edilen alan Fatsa Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile mesken statüsüne kavuşturuldu. Alana villa projesi yapılacağı öğrenildi.

yapi.com.tr
Belediye’den Kişiye Özel İmar Planı (Fotoğraf: BirGün)

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde turistik tesis alanı olarak kayıtlara geçen Ordu AKP İl Başkanı Selman Altaş’ın kuzenine ait arsa AKP'li Fatsa Belediyesi tarafından mesken statüsüne kavuşturuldu.

BirGün’den Onur Durmuş’un haberine göre; Fatsa Belediyesi Meclisi’nde, şehrin yeni yaşam merkezi haline gelen Dolunay Mahallesi’nde bulunan ve Ordu İl Başkanı Selman Altaş’ın kuzenine ait olan turizm alanını meskene çevirmek için komisyon toplantısı yapıldı. 19.04.2024’te Fatsa Belediyesi’nin meclis toplantısında 4. gündem maddesi olarak görüşülüp rapora bağlanmak üzere imar planı komisyonu tarafından incelendi ve plan değişikliği 4 AKP’li komisyon üyesi tarafından meclise taşındı.

06.05.2024 tarihinde gerçekleşen Meclis Komisyonu’nda CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri 10 dönümün üzerindeki turistik tesis alanının meskene dönüştürülmesi önerisine ret oyu kullandı. MHP’nin 3 komisyon üyesi ise teklife çekimser kaldı. Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AKP’li meclis üyeleri ise teklifi kabul etti ve söz konusu arsanın mesken yapısına kavuşmasına karar verildi.

Villa projesi iddiası
Turistik tesis alanı statüsünde yer alan 10 dönümlük arazinin mesken olarak Fatsa Meclisi’nde onaylanmasında AKP’li Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ile Ordu AKP İl Başkanı Selman Altaş arasındaki yakın ilişkinin etkili olduğu öne sürüldü.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeden-kisiye-ozel-imar-plani_205182.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!