Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyeden UNESCO'ya: Hazır Değiliz, Gelmeyin

"Dünya Kültür Mirası" listesinden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya olan İstanbul'da inceleme yapmak için şubat ayında gelmesi beklenen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) heyetinin geliş tarihi krize neden oldu. UNESCO heyeti, şubat ayında geleceklerini bildirdi ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,

Milliyet Gazetesi/Gürkan AKGÜNEŞ
Belediyeden UNESCO'ya: Hazır Değiliz, Gelmeyin

Dünya Kültür Mirası" listesinden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya olan İstanbul'da inceleme yapmak için şubat ayında gelmesi beklenen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) heyetinin geliş tarihi krize neden oldu. UNESCO heyeti, şubat ayında geleceklerini bildirdi ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "hazır değiliz" diyerek, erteleme istedi.

Nisana tarih verildi
Şubat ayında kente gelmeyi planlayan heyete İstanbul Kültür Mirası İzleme Komitesi'nce gönderilen davet mektubunda nisan ayı için tarih verildi. Bu tarih, İzleme Komitesi ile Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin UNESCO ziyaretine ilişkin geçen salı günü yaptıkları toplantıda belirlendi.

Topbaş'ın heyetle görüşmek istemesi ve hazırlıkların nisan ayı sonunda bitirileceği dikkate alınarak, bu tarih belirlendi. Ancak, UNESCO'dan önceki gün gelen mailde, heyetin şubat ayında geleceği bildirildi. İki tarafın planladıkları ziyaret tarihinde bu nedenle yaklaşık iki aylık bir fark oluştu.
Başkan Topbaş, dün konuyla ilgili sorular üzerine şu açıklamayı yaptı:

'Programlarımız var'
"Sayın Valimizle görüştük, hazırlıklarımızın ancak nisan sonu veya mayıs başı gibi biteceği, görüşmenin de ancak bu hazırlıkların tamamlanmasından sonra mümkün olabileceği kararına vardık. Çünkü İstanbulda yaptığımız hazırlıklar önemli. Karşı yazıyla bunu bildirdik. Çünkü şubata bir hafta var. Bu bir hafta içinde bizim başka programlarımız var."

UNESCO'ya tavır koymak, heyeti istememek, reddetmek bir anlayışlarının kesinlikle olmadığını, bunların uluslararası ilişkiler için çok hoş şeyler olmadığını belirten Topbaş, "İstanbul'un tarihi miras dışı bırakılacağını, bir mimar olarak zannetmiyorum" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeden-unescoya-hazir-degiliz-gelmeyin_59039.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!