Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyeler 'Atık Yağ'a Sıcak Bakmadı, Yalnızca 65 Belediye Çevreci Çıktı

2008 yılından itibaren bölgelerinde atık yağ toplamakla yükümlü olan belediyeler görevlerini yapmıyor. Türkiye'deki binlerce belediyeden yalnızca 65'i 'bitkisel yağ toplama lisansı' alan geri kazanım tesisleriyle sözleşme yaptı

Radikal Gazetesi
Belediyeler 'Atık Yağ'a Sıcak Bakmadı, Yalnızca 65 Belediye Çevreci Çıktı

2008 yılından itibaren bölgelerinde atık yağ toplamakla yükümlü olan belediyeler görevlerini yapmıyor. Türkiye'deki binlerce belediyeden yalnızca 65'i 'bitkisel yağ toplama lisansı' alan geri kazanım tesisleriyle sözleşme yaptı

Evlerde ve lokantalarda kullanılan kızartmalık yağları doğaya dökmek yerine, geri kazanım tesislerine gönderilmesi için çalışma başlatan Çevre ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı Yönetmeliğe göre belediyeler, 2008 yılından itibaren bu yağların hanelerden toplanması için gerekli sistemi kurmak, halkı bu konuda bilgilendirerek atık yağ toplama faaliyetlerini başlatmakla yükümlü. Ancak buna rağmen Bakanlıktan ‘bitkisel yağ toplama lisansı’ alan geri kazanım tesisleri ile sadece 65 belediye anlaştı.

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan’ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, bakanlığının atık yağlarla ilgili yaptığı çalışmaları anlattı.

Otellerde, lokantalarda ve evlerde kullanılmış kızartmalık yağların lavaboya, suya, çöpe ve toprağa dökülmesi yerine, sızdırmaz kaplarda biriktirilerek geri kazanım tesislerine ulaştırılmak üzere toplayıcılara verilmesi için çalışmalar yapıldığını söyleyen Eroğlu, bu konuda toplumu bilgilendirmek amacıyla broşür ve kitap hazırlandığını, kitabın basım aşamasında olduğunu söyledi.

Belediyeler yükümlü

Bakan Eroğlu yapılan çalışmaları şu sözlerle anlattı:

“Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde, atık yağlar lisanslı geri kazanım tesisleri ve geçici depolama izni almış toplayıcılar tarafından lisanslı araçlarla toplanmaktadır. Şu an kullanılmış kızartmalık yağ toplayarak biyodizel üretimi yapan 8 adet lisanslı geri kazanım tesisi, geçici depolama izni olan 26 adet toplayıcı ve 144 adet lisanslı araç bulunmaktadır. Yönetmeliğin 8. maddesi ile belediyeler 2008 yılından itibarın kullanılmış kızartmalık yağların hanelerden toplanması için gerekli sistemi kurmak, halkı bu konuda bilgilendirerek atık yağ toplama faaliyetlerini başlatmakla yükümlü kılınmaktadır. Bakanlığımızdan ‘bitkisel yağ toplama lisansı’ alan geri kazanım tesisleri ile sözleşme yapan 65 belediye mevcuttur.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeler-atik-yaga-sicak-bakmadi-yalnizca-65-belediye-cevreci-cikti_81763.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!