Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyeler Tasarısı Görüşmeleri Yarıda Kaldı

Meclis Genel Kurulu'nda bazı belediyelerin kapatılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını düzenleyen tasarının görüşmeleri sabaha karşı verilen aradan sonra hükümet ve komisyon üyelerinin yerlerine oturmamaları nedeniyle yarıda kaldı.

CNN Türk
Belediyeler Tasarısı Görüşmeleri Yarıda Kaldı

eclis Genel Kurulu'nda bazı belediyelerin kapatılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını düzenleyen tasarının görüşmeleri sabaha karşı verilen aradan sonra hükümet ve komisyon üyelerinin yerlerine oturmamaları nedeniyle yarıda kaldı.

Nüfusu 2 binin altına düşen belde belediyelerinin kaldırılması ve yeni ilçelerin kurulmasını öngören düzenlemenin görüşmeleri sırasında, zaman zaman tartışmalar yaşandı. Tasarının ilk iki maddesi kabul edildi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, düzenlemeyle bir dağınıklığın giderildiğini belirtti.

Belde belediye başkanlarının düzenlemeyi 2 yıl öncesinden bildiklerini kaydeden Atalay, "Kapatılacak belediyelerin çoğu çoğu yine bize oy verecek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Meclis'e gelerek tasarının görüşmelerini bir süre izledi.

Üçüncü madde üzerindeki görüşmelerde CHP'nin önergesiyle kapalı oturuma geçildi. Verilen aradan sonra hükümet üyeleri yerine oturmadığı için birleşim kapatıldı.

MHP'li milletvekilleri, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin görüşmeleri başından beri izlerken, AKP'lilerin salondan ayrılmasını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da görüşmelerin uzun sürmesini eleştirdi ve "Sırf seçimlerde uygulansın diye bu kadar gayrı insani şekilde çalışılmasını kınıyorum. Bu çalışma biçimi, Anayasa'ya, İLO standartlarına ve yasalara aykırıdır. Yasama çalışmaları titizlik ister. Niye bu çalışmaları hep vatandaşların uyuduğu saatlerde yapıyoruz da, gündüz yapmıyoruz? Bu konudaki mücadelem sürecek" dedi.

Başkanvekili Nevzat Pakdil birleşimi kapatırken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, söz istedi. Vural, "Yarım saat önce AKP'li milletvekilleri evlerine gönderildi. Biz niye burada bekliyoruz? Gruplar arasında mutabakat sağlayabilirdik. Komisyon ve Hükümet, AK Parti'li milletvekillerine göre hareket ediyor. Sırf kapatmak için birleşime ara verdiniz. Bu tutumu kınıyorum" diye konuştu.

Pakdil, birleşimi saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeler-tasarisi-gorusmeleri-yarida-kaldi_60018.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!