Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyelere ve Köylere Hazine Kaynağı

Maliye Bakanlığı’nın Gelir Vergisi başlığı altında değişikliğe gittiği kanun tasarısında köylerden belediyelere kadar Hazine taşınmazlarından kaynak aktaracak düzenlemeler dikkat çekti. Söz konusu düzenlemeyle Hazine’ye ait taşınmazlarda, 31 Aralık 2000 tarihi itibarıyla üzerinde yapılaşma olanlar Hazine’ye tescil tarihine bakılmaksızın ilgili

Radikal Gazetesi
Belediyelere ve Köylere Hazine Kaynağı

Maliye Bakanlığı’nın Gelir Vergisi başlığı altında değişikliğe gittiği kanun tasarısında köylerden belediyelere kadar Hazine taşınmazlarından kaynak aktaracak düzenlemeler dikkat çekti. Söz konusu düzenlemeyle Hazine’ye ait taşınmazlarda, 31 Aralık 2000 tarihi itibarıyla üzerinde yapılaşma olanlar Hazine’ye tescil tarihine bakılmaksızın ilgili belediyelere bedelsiz olarak devredilecek.
 
Hak sahiplerinin bu arazileri alabilmesi için belediyelere getirilen satış yasağı süresi altı aydan bir yıla çıkarılıyor. Maliye Bakanlığı bu süreyi beş yıla kadar uzatabilecek. Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Gelir Vergisi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını İçeren Kanun Tasarısında yerel yönetimlere kaynak aktaracak düzenlemeler yer aldı. Tasarıda köy sınırları içinde yer alan Hazine’nin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan tarım arazilerinin kiracılarından tahsil edilen kira gelirlerinin yüzde 10’u, köyün ihtiyaçları için kullanılacak. Düzenleme Tasarıda, “Elde edilen gelir 442 sayılı Köy Kanunu’nda belirlenen görevlerde kullanılmak kaydıyla, tahsilatı izleyen ay içinde bu gelirlerin elde edildiği köy tüzel kişiliği hesabına aktarılmak üzere emanet nitelikli hesaplara kaydedilecek” denildi.

Söz konusu tasarıyla Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışında 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunundaki toprağın korunması ve hisse kısıtlamasına dahil olmadan hissedarlarına satılacak. 

Görevden alınanlara jest

Dikkat çeken bir diğer nokta ise, görevden alınan üst düzey bürokratların dava açarak tekrar geri gelmesini engellemek için böyle bir düzenlemeye gidildiği yorumunda bulunuldu. Bakanlıkta daire başkanı ve üstü yönetici kadrolarında bulunanlar ile defterdar kadrosunda en az üç yıl görev yapmış olanlar Personel Genel Müdürlüğü’nde kontrolör kadrolarına atanabilecek ve Personel Genel Müdürlüğü taşra teşkilatının iş ve işlemleriyle ilgili olarak defterdarlık birimlerinde inceleme ve araştırma işleriyle Genel Müdürlükçe verilecek diğer görevleri yapabilecekler.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyelere-ve-koylere-hazine-kaynagi_79767.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!